Nieuws en Weetjes van Van Bruggen Thee

Koken met thee: Tiramisu met matcha thee

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • 0
Koken met thee: Tiramisu met matcha thee

Tiramisu is een nagerecht dat altijd in de smaak valt. Van oorsprong is het een Italiaans dessert en wanneer je het vertaald kom je erachter dat het zoiets betekend als ‘maak me blij’. Van een lekkere tiramisu worden wij inderdaad erg blij. Het is dan wel een caloriebom maar af en toe mag je best zondigen.

Koken met thee: Polenta in Sencha groene thee

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • 0
Koken met thee: Polenta in Sencha groene thee

In Italie is polenta een basisgerecht, dat vroeger door de armen werd gegeten. In de Nederlandse keuken kom je het echter weinig tegen. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden. Wij kiezen hier voor gebakken, krokante polenta in blokjes gesneden. De smaak van groene thee past perfect bij het romige van de polenta.

Koken met thee: Eendenborst

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • 0
Koken met thee: Eendenborst

Eendenborst met gekonfijte aardappel en wortelpuree met gemberthee. Gember en wortel is al een bewezen goed huwelijk. De gemberthee geeft deze combinatie een klein bittertje.

De geheimen van Chai

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • 0
De geheimen van Chai

Chai is onder meer het Pakistaanse, Indiase, Afghaanse, Iraanse en Turkse woord voor thee. In het Nederlands wordt het meestal gebruikt om een pittige Indiase kruidenthee (Masala Chai in het Indiaas) aan te duiden. Maar er is nog veel meer dat je moet weten over deze bijzondere theesoort, die meestal wordt gecombineerd met melk - Chai Latte dus


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »