Smalle weegbree thee

Smalle weegbree bevat vele nuttige stoffen zoals looistoffen, slijmstoffen en xanthophyl. Looistoffen staan bekend om de bloedstelpende werking waardoor weegbree ook wel bekend stond als ‘soldatenkruid’ in vroegere tijden. Slijmstoffen werken verzachtend

€5,49
Op voorraad
Bekijk Product

Smalle weegbree thee

Weegbree is een wijdverspreide plantensoort die in verschillende variaties voorkomen zoals de grote weegbree, smalle weegbree, zeeweegbree en hertshoornweegbree. Alle weegbree wordt al duizenden jaren gebruikt voor medicinale toepassingen, er zijn zelfs aanwijzingen dat ver voor onze jaartelling al weegbree werd gebruikt door mensen. Tegenwoordig wordt vooral de smalle weegbree  ingezet voor de gezondheidsvoordelen. Weegbree komt veel voor langs de ‘weegen’ en het is daarom niet aan te raden om voor eigen consumptie weegbree te plukken langs de weg. De schadelijke uitlaatgassen en vervuilde grond zijn natuurlijk niet gezond om te consumeren. Weegbree langs de weg kun je wel goed gebruiken als je blaren of wondjes hebt!

Weegbree medicinaal

Smalle weegbree heeft een fantastische invloed op de slijmvliezen in ons lichaam. Met name de luchtwegen zijn erg gebaat bij het regelmatig drinken van weegbree thee. De luchtwegen en het spijsverteringskanaal zijn bekleed met een soort beschermende slijmlaag. Deze slijmlaag kan geïrriteerd of ontstoken raken en juist op die momenten kun je smalle weegbree thee goed drinken.

Smalle weegbree thee wordt ingezet bij o.a.

  • (kriebel)hoest en keelpijn
  • Verkoudheid
  • Griep en corona
  • Bronchitis
  • Astma
  • Longemfyseem
  • Maag- en darmklachten zoals diarree of maagpijn
  • Detox kuren, het stimuleert de nieren om afvalstoffen af te voeren
  • Gorgelen bij keelpijn, keelontsteking of tandvleesontsteking

De geneeskrachtige werking van weegbree thee

Smalle weegbree bevat vele nuttige stoffen zoals looistoffen, slijmstoffen en xanthophyl. Looistoffen staan bekend om de bloedstelpende werking waardoor weegbree ook wel bekend stond als ‘soldatenkruid’ in vroegere tijden. Slijmstoffen werken verzachtend en ontstekingsremmend op de slijmvliezen en xanthophyl bevordert het herstel van huid en slijmvliezen. Daarnaast bevat weegbree onder andere vitamine A, B en C en álle mineralen! Wanneer je smalle weegbree drinkt geef je een ware boost aan je weerstand!

Stoppen met roken met weegbree thee

Niet alleen werkt weegbree helend bij luchtwegproblemen, het kan zelfs helpen om van het roken af te komen! Als je 2 a 3 koppen weegbree thee per dag drinkt kan dat een afkeer tegen tabak opwekken.

Weegbree thee zetten

Om de gunstige werking van smalle weegbree te behouden dien je de thee te zetten in gekookt water wat al een klein beetje is afgekoeld (85-90 graden). Laat de thee 8-10 minuten trekken. Je kan de thee eventueel een klein beetje zoeten, bij voorkeur met honing.

Bijwerkingen en contra-indicaties

Er zijn geen bijwerkingen of contra-indicaties bekend van smalle weegbree thee bij normaal gebruik. Vanwege de hoeveelheid slijmstoffen (waardoor medicatie vertraagd kan worden opgenomen door het lichaam) is het belangrijk om je arts vooraf te consulteren als je medicatie zoals bloedverdunners gebruikt.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel weegbree thee bij Van Bruggen Thee

Weegbree thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »