De lekkerste ijsthee maak je zelf!

  • Geplaatst op
  • Door Guus Kroes
  • Geplaatst in Thee
  • 0
De lekkerste ijsthee maak je zelf!

De eerste zomerse dagen van het jaar komen er weer aan. Zeg je ‘zomer’ dan zeggen wij van 'van Bruggen Thee'; ‘ijsthee!’. Wat heb je nodig om thuis een overheerlijke ijsthee te maken? Niet veel namelijk;

- Een waterkan
- Filterzakje of theefilter
10 gram losse thee naar keuze
- Honing, citroen en/of limoen naar smaak

 

Warme methode

Breng een liter water aan de kook. Let hierbij op dat je bij witte en groene thee het water eerst laat afkoelen tot zo’n 75°C, anders verbrand de thee en dat zal resulteren in een bittere smaak. Doe ongeveer 10 gram losse thee in een filter en laat het een paar minuten trekken. Voeg eventueel honing, citroen en/of limoen toe. Verwijder de de thee en laat de drank afkoelen in de koelkast. Serveer het extra koud met wat ijsblokjes.

 

Koude methode

Neem een liter koud water. Doe dit samen met 10 gram losse thee in een kan. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. De volgende dag zeef je de thee en kun je naar smaak nog citroen, honing en/of limoen toevoegen. Deze methode kost meer tijd maar het resultaat is verfijnder. De ijsthee krijgt een subtielere smaak. Serveer wederom met ijsblokjes.

 

Snelle methode

Dorstig? En acute behoefte aan een dorstlesser? Neem een kan en vul deze voor een kwart met gekookt water. Laat de thee hier een paar minuten in trekken en voeg eventueel honing toe. Verwijder de thee en vul de kan aan met koud water en ijsblokjes. Voilà! Een heerlijke snelle dorstlesser.

 

In onze webshop (www.vanbruggenthee.nl) hebben we een speciale pagina ingericht met theemelanges die een perfecte basis vormen voor ijsthee. Klik hier om onze soorten ijsthee te bekijken. Laat die zomer maar komen! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »