Kleefkruid thee

Kleefkruid thee wordt gebruikt vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Kleefkruid thee kan worden ingezet als detox thee en bij huid- of urinewegaandoeningen.

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Kleefkruid thee

Kleefkruid thee is een kruidenthee gemaakt van de bladeren en stengels van de kleefkruid plant (Galium aparine). Kleefkruid is een plakkerige, stengelige plant die vaak in het wild groeit en daarmee een geliefd kruid is voor kinderen die ermee spelen. Daarnaast kan kleefkruid worden gebruikt in de keuken en wordt het kruid gebruikt vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen.

Kleefkruid thee kan bijvoorbeeld worden ingezet bij:

  1. Ontgiften: Kleefkruid thee kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door de nieren en de lever te stimuleren en zo afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
  2. Verlichting van huidaandoeningen: Kleefkruid thee kan helpen bij het verlichten van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, omdat het een ontstekingsremmende en verzachtende werking heeft.
  3. Ondersteunt het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen: Kleefkruid thee kan worden ingezet als detox middel, omdat het de lymfestroom kan bevorderen en lymfeklieren kan helpen bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.
  4. Verlichting van urineweginfecties: Kleefkruid thee kan helpen bij het verlichten van urineweginfecties, omdat het een diuretisch effect heeft en kan helpen bij het elimineren van bacteriën uit het lichaam. Let op, niet gebruiken als je medicatie hiervoor gebruikt.
  5. Verbetering van de spijsvertering: Kleefkruid thee kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en kan helpen bij maag- en darmklachten zoals indigestie en constipatie.

Kleefkruid in salades of soepen

Kleefkruid heeft een lekkere, licht bittere smaak, waardoor dit kruid ook heel goed in de keuken kan worden gebruikt. Denk daarbij aan het strooien van wat gedroogd kleefkruid over een salade, eenpansgerecht of soep.

Mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties

Het drinken van kruidenthee kan bijwerkingen met zich meebrengen. Neem in het geval van medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding daarom altijd vooraf contact op met je arts. Kleefkruid thee kun je beter niet drinken wanneer je bloedverdunners gebruikt of wanneer je diuretica (plaspillen) gebruikt.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Bestel kleefkruid thee bij Van Bruggen Thee

Kleefkruid thee bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »