Meidoorn thee

Meidoorn staat bekend om de gunstige werking op het hart en de vaten. Ook voor maag- en darmproblemen kun je meidoorn inzetten.

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Meidoorn thee

De Meidoorn (crataegus oxyacantha) is een boom of struik die in Nederland veel voorkomt in bossen en langs kanalen of rivieren. De bloesems bloeien prachtig wit/roze/rood in de maand mei. Tegen de herfst verschijnen de vruchten, een soort bruine bessen. Van de bladeren van de meidoorn kan thee gemaakt worden.

 

Waar is meidoorn thee goed voor?

Meidoornthee is heel gezond. Het is vooral bekend om de werking op het hart. Meidoorn normaliseert de bloeddruk (zowel een hoge als een lage) en reguleert de hartwerking. Het verbetert de doorbloeding van hart en vaten. Ook is het een goed middel tegen nervositeit, angst en stress. Het kan helpen om beter te slapen. Ook heeft meidoorn een vochtafdrijvend effect.

Voor je maag en darmen kan meidoorn ook een positieve invloed hebben. Al eeuwen geleden werd meidoorn voorgeschreven bij obstipatie, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

 

Bijwerkingen en contra-indicaties

Laat je bij chronische ziekten, medicijngebruik, zwangerschap, borstvoeding, altijd vooraf adviseren door een arts.

Gebruik maximaal 3 koppen per dag van deze kruidenthee.

Het drinken van teveel meidoornthee kan misselijkheid, vermoeidheid, zweten en huiduitslag als bijwerking hebben.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel meidoorn thee bij Van Bruggen Thee

Meidoornthee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Thee cadeau kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! Wij hebben ook rustgevende thee of afslank thee in ons assortiment! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »