Kattenkruid thee

Kattenkruid (Nepeta) is een plant die behoort tot de muntfamilie en de thee wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden en als kruidenthee. Natuurlijk heet kattenkruid niet voor niets zo, want ook op katten heeft het kruid een groots effect!

€6,99
Niet op voorraad

Kattenkruid thee

Als je nog niet bekend bent met kattenkruid thee, dan heb je echt iets gemist! Kattenkruid (Nepeta) is een plant die behoort tot de muntfamilie en de thee wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden en als kruidenthee. Natuurlijk heet kattenkruid niet voor niets zo, want ook op katten heeft het kruid een groots effect!

Is kattenkruid thee gezond?

Kattenkruid thee wordt gemaakt van de bladeren en bloemen van de kattenkruidplant en wordt soms gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Hieronder staan enkele mogelijke voordelen van het drinken van kattenkruid thee:

  1. Stressvermindering: Het drinken van kattenkruid thee kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Kattenkruid bevat een chemische stof genaamd nepetalacton, die een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.
  2. Verbeterde slaap: Door het kalmerende effect van katttenkruid kan het drinken van Kattenkruid thee helpen bij het verbeteren van de slaap en kan helpen bij slapeloosheid.
  3. Verlichting van pijn: Kattenkruid thee heeft pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van pijnlijke symptomen zoals hoofdpijn, menstruatiekrampen en spierpijn.
  4. Verlichting van verkoudheidssymptomen: Kattenkruid zit boordevol antioxidanten, flavonoïden en mineralen en kan daardoor helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid zoals hoesten, keelpijn en congestie.
  5. Remmen van ontstekingsreacties in het lichaam: De gezonde stoffen in kattenkruid thee kunnen helpen bij het verlichten van ontstekingen in het lichaam.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel kattenkruid thee verschillende voordelen kan hebben, het niet als vervanging moet worden gezien voor medische behandeling of medicatie. Raadpleeg altijd je arts voordat je begint met het drinken van kattenkruid thee of andere supplementen. Mensen die gevoelig zijn voor allergieën moeten ook voorzichtig zijn bij het gebruik van kattenkruid thee.

 

Kattenkruid thee voor katten

En als je een kattenliefhebber bent, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat kattenkruid een speciale aantrekkingskracht heeft. Katten kunnen er erg enthousiast en wild van worden, soms wordt kattenkruid gebruikt in kattenspeeltjes of om verhuizingen voor katten gemakkelijker te maken. Wist je dat kattenkruid thee ook voordelen kan hebben voor katten? Kattenkruid kan helpen bij het verminderen van stress en angst bij katten en kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Hoe maak je kattenkruid thee?

Het is eigenlijk heel eenvoudig! Volg deze stappen:

  1. Breng water aan de kook in een waterkoker of op het fornuis.
  2. Doe 1-2 doseerlepels gedroogde kattenkruid in een theezeefje of tea maker.
  3. Giet het kokende water over de kattenkruid.
  4. Laat de thee 5-10 minuten trekken.
  5. Verwijder de kattenkruid en geniet van je kopje kattenkruid thee!

Kortom, Kattenkruid thee is niet alleen kruid dat voordelen heeft voor katten maar ook een heerlijke en ontspannende drank voor mensen. Dus waar wacht je nog op? Probeer het zelf en ontdek de voordelen van deze geweldige kruidenthee!

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Bestel heerlijke kattenkruid thee bij Van Bruggen Thee

Kattenkruid thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en cadeauproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij je pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »