Koken met thee: Matcha-roomijs

Koken met thee: Matcha-roomijs

Deze ijssoort is enorm lekker maar toch nauwelijks te verkrijgen in supermarkten en/of ijssalons. De eerste keer dat ik het proefde was ik meteen verkocht. Nu ben ik erachter gekomen hoe je het ijs thuis kunt maken en dat blijkt ook nog eens erg simpel te zijn. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig!

Hierbij heb ik getracht om suiker zoveel mogelijk te mijden. Je kunt er ook voor kiezen om kokosmelk te gebruiken in plaats van andere zuivel. Kokosmelk heeft een vollere, rijkere smaak en dat maakt het de ideale zuivelvervanger. Daarnaast verhoogt het de stofwisseling en zit het vol vitamine C, B en E. Verder is de kwaliteit Matcha-thee enorm van belang. Deze gemalen groene thee is er erg gezond en zit vol antioxidanten en aminozuren. Ter vergelijking, 1 gram Matcha thee bevat 20x zoveel antioxidanten dan 1 gram bosbessen. Zo maken we een dessert die ook nog eens goed voor je is! ;)

 

 

Ingrediënten:

  • 1-2 eetlepels Matcha thee (afhankelijk van de smaak die je wenst)
  • 1 liter kokosmelk
  • 0,5 kop ahornsiroop
  • 3 eetlepels kokosolie

 

 

Bereiding:

  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een blender. Blend op een hoge stand zodat alle Matcha thee oplost. Mocht dit niet lukken dan kunt u het mengsel in een pan verwarmen zodat de Matcha beter oplost. Laat het mengsel daarna weer volledig afkoelen.
  2. Giet het mengsel in een zelfvriezende ijsmachine en laat het lekker dik worden. Je zou dit recept ook zonder ijsmachine kunnen maken, doe het mengsel dan in een bak en zet het in de vriezer, haal het elk uur even uit de vriezer en roer het goed door met een houten lepel om de vorming van grote kristallen tegen te gaan.
  3. Dan dien je het alleen nog meer te serveren. Gebruik hiervoor een ijsscoop om mooie bollen te maken en genieten maar!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »