Echte heemst thee

Echte heemst, ook wel marshmallow genoemd, is een kruid dat veel verzachtende eigenschappen heeft en kan worden ingezet bij o.a. keelpijn en spijsverteringsproblemen.

€6,49
Op voorraad
Bekijk Product

Waar is heemst thee goed voor?

Heemst thee, ook bekend als marshmallow thee, staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Deze thee, bereid uit de wortel van de Althaea officinalis plant, heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Verzachtende werking op de keel en luchtwegen: De slijmstoffen in heemstwortel helpen irritaties en ontstekingen in de keel te verzachten, wat het een uitstekend middel maakt bij hoest en keelpijn.
  • Ondersteuning bij spijsverteringsproblemen: Heemst thee kan helpen bij maagklachten, zoals indigestie, maagzweren en reflux, door een beschermende laag op het maag- en darmkanaal te vormen.
  • Huidverzorging: Het aanbrengen van heemstthee of -kompressen op de huid kan helpen bij huidontstekingen, wonden en insectenbeten.
  • Verlichting bij urineweginfecties: Heemst thee kan ontstekingen en irritaties in de urinewegen verminderen, wat verlichting biedt bij urineweginfecties.

Wat is de werking van echte heemst?

Echte heemst werkt vooral door zijn hoge gehalte aan slijmstoffen. Deze slijmstoffen vormen een beschermende laag op de slijmvliezen van de keel, maag en darmen, wat helpt om ontstekingen te verminderen en irritaties te verzachten. Daarnaast bevat heemst antioxidanten die helpen vrije radicalen te bestrijden en het immuunsysteem te ondersteunen.

Hoe smaakt heemst thee?

Heemst thee heeft een zachte, milde smaak die licht zoet is. De smaak kan worden omschreven als licht bloemig met een subtiele hint van zoethout. Het is een aangename en kalmerende thee, vaak geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een milde, niet-bittere kruidenthee.

Heemst thee bijwerkingen en contra-indicaties

Hoewel heemst thee over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele bijwerkingen en contra-indicaties om rekening mee te houden:

  • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor heemstwortel. Bij het ervaren van allergische symptomen zoals huiduitslag, jeuk of ademhalingsproblemen, moet het gebruik onmiddellijk worden gestaakt.
  • Interactie met medicijnen: Heemst thee kan de opname van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Het wordt aangeraden om heemst thee niet te combineren met medicijnen zonder eerst een arts te raadplegen.
  • Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar de veiligheid van heemst thee tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is het beste om het gebruik tijdens deze periodes te vermijden of eerst medisch advies in te winnen.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel echte heemst thee bij Van Bruggen Thee

Heemst thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »