Passiebloemthee

Passiebloemthee biedt vele gezondheidsvoordelen en kan je bijvoorbeeld gebruiken voor stressverlichting, ontspanning, een betere nachtrust en bij overgangsverschijnselen.

€5,99
Op voorraad
Bekijk Product

Waar is passiebloem thee goed voor?

Passiebloem thee, gemaakt van de bladeren, stengels en bloemen van de Passiflora incarnata, biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen:

  1. Stressvermindering en ontspanning: Passiebloem thee staat bekend om zijn kalmerende effecten, wat helpt bij het verminderen van stress en angst​​.
  2. Verbetering van de slaapkwaliteit: Door de mild sedatieve eigenschappen bevordert passiebloem thee een betere nachtrust, waardoor het een natuurlijke remedie is voor slaapproblemen​.
  3. Ondersteuning van het spijsverteringsstelsel: De thee kan helpen bij het verlichten van indigestie en het ontspannen van de spieren in het maag-darmkanaal​.
  4. Hartgezondheid: Passiebloem thee kan bijdragen aan het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de hartgezondheid dankzij de antioxidanten​​.
  5. Pijnverlichting: De ontstekingsremmende eigenschappen helpen bij het verlichten van algemene pijn, zoals hoofdpijn en spierpijn​.
  6. Ondersteuning bij ontwenningsverschijnselen: De thee kan helpen bij het beheersen van ontwenningsverschijnselen van verslavingen, zoals roken en alcohol​.
  7. Menopauze (overgang) en hormonale ondersteuning: Passiebloem thee kan effectief zijn bij het beheersen van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en stemmingswisselingen​​.

Wat is de werking van passiebloem?

Passiebloem werkt door de activiteit van neurotransmitters te beïnvloeden, met name door de productie van gamma-aminoboterzuur (GABA) te verhogen. Dit helpt de hersenactiviteit te kalmeren, wat resulteert in verminderde angst en stress, en bevordert ontspanning en slaap​​.

Hoe smaakt passiebloem thee?

Passiebloem thee heeft een milde, aardse smaak met subtiele zoete en bloemige tonen. Het is niet overweldigend en wordt vaak als aangenaam en rustgevend ervaren​. Passiebloemkruid kan ook heel goed gecombineerd worden met andere bloemige theesoorten zoals goudsbloem, kamille, lavendel en vlierbloesem.

Passiebloem thee bijwerkingen en contra-indicaties

Hoewel passiebloem thee over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij matig gebruik, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals duizeligheid, slaperigheid of maagklachten. Het is belangrijk om met je arts te overleggen als je kalmeringsmiddelen, antidepressiva of andere medicijnen gebruikt, omdat passiebloem de effecten van deze medicijnen kan versterken​. Passiebloemthee wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven in verband met het gebrek aan onderzoek.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel passiebloem thee bij Van Bruggen Thee

Passiebloemthee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »