Hopbellen thee

Hop thee of hopbellen thee is een kruidenthee die getrokken wordt van gedroogde hopbellen (humulus lupulus). Deze thee wordt vaak ingezet bij slaapproblemen en problemen met de spijsvertering. Ook heeft hop thee een bijzondere, wat bittere smaak die erg g

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Hop thee

Hop thee of hopbellen thee is een kruidenthee die getrokken wordt van gedroogde hopbellen (humulus lupulus). Deze thee wordt vaak ingezet bij slaapproblemen en problemen met de spijsvertering. Ook heeft hop thee een bijzondere, wat bittere smaak die erg geliefd is bij sommigen!

Hopbellen thee

De thee wordt dus gemaakt van de bloemen van de hop plant, ook wel hopbellen genoemd. Deze hopbellen worden ook gebruikt bij het brouwen van bier. Daar kennen de meesten hop natuurlijk van. Dat je ook thee kan zetten van hopbellen is minder bekend. Hopbellen bevatten vele gezonde stoffen zoals flavonoïden, lupuline etc. waardoor hop thee ontzettend gezond is.

De geneeskrachtige werking van hop

De stof lupuline in hop thee maakt dat de thee gebruikt kan worden bij problemen met de spijsvertering. In het geval van maag- of darmkrampen of bij bijvoorbeeld diarree en misselijkheid kun je hopbellen thee drinken om de klachten te verminderen. Hop thee is tevens rijk aan flavonoïden, fenolen (ontstekingsremmers) en terpenen (antioxidanten). Dit zijn allemaal natuurlijke stoffen die gezondheidsvoordelen bieden. De thee kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress, goede slaap bevorderen  en de thee werkt ontstekingsremmend.  Dus, wat doet hop met je lichaam? – Heel veel goeds!

Is hop slaapverwekkend? Beter slapen met hop thee

De thee wordt vooral gedronken vanwege de verlichtende werking die het kan hebben op klachten zoals stress, slapeloosheid en vermoeidheid. Een kopje hopbellen thee voor het slapengaan kan helpen bij het inslapen, en het drinken van de thee gedurende de dag kan je stressniveau verlagen.

Hop thee bevat een aantal stoffen die bijdragen aan een betere nachtrust, waaronder melatonine. Melatonine is het hormoon dat helpt bij het regelen van het slaap-waakritme. Ook bevat hop thee de natuurlijke stof humulon, die je kan helpen ontspannen vlak voor het slapengaan. Ook gedurende de dag kan het helpen de spanning te verlagen. Zelfs spierspanning kan wat verlichten door het drinken van hop thee.

Hoe smaakt hop thee?

Iedereen die wel eens bij een bierbrouwerij is geweest weet dat er heel veel hop voor nodig is om een biertje te brouwen. Hop geeft een bittere smaak aan het bier en ook hop thee heeft een bittere, bijzondere smaak. Sommigen vinden het heerlijk, anderen helemaal niets. Je kan hop thee ook goed combineren met wat lavendel of citroengras voor dezelfde rustgevende werking, maar toch een iets minder bittere smaak!

Bijwerkingen en contra indicaties

Hop thee moet, zoals alle andere kruidentheeën, bij voorkeur niet vaker dan 3 keer per dag, maximaal 6 weken lang achter elkaar worden gedronken. Het is goed voor het lichaam om af te wisselen in de voedingsstoffen en het lichaam niet te veel te laten wennen aan de bestanddelen.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het gebruik van hop thee afgeraden. Ook als je last hebt van depressiviteit is het drinken van hop thee afgeraden. Overleg altijd eerst met je arts als je medicatie gebruikt of een (chronische) ziekte hebt.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel hop thee thee bij Van Bruggen Thee

Hop thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »