Echinacea thee

Bij inname van het echinacea purpurea kruid wordt je lichaam gestimuleerd om meer witte bloedcellen aan te maken. Witte bloedcellen zijn belangrijk voor je afweermechanisme.

€5,49
Op voorraad
Bekijk Product

Echinacea thee

Echinacea thee is thee die getrokken wordt van het gedroogde blad van de rode zonnehoed (echinacea purpurea). Het kruid staat al eeuwenlang bekend om de gunstige invloed op de weerstand in je lijf. Echinacea stimuleert namelijk de productie van witte bloedcellen. Echinacea thee wordt gebruikt als ondersteuning voor de algemene weerstand maar ook wel als ondersteuning bij kankerbehandelingen.

Echinacea plant

Echinacea komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Echinacea betekent egel, de kop van de bloem heeft daar wel wat van weg en purpurea verwijst naar de kleur van de bloem (rood-paars). De indianen gebruikte echinacea al eeuwenlang tegen infectieziekten, koorts en gezwollen klieren. Inmiddels zien we de rode zonnehoed in veel tuinen en wordt de bloem wereldwijd gekweekt voor de medicinale toepassingen.

Echinacea thee werking

Bij inname van het echinacea purpurea kruid wordt je lichaam gestimuleerd om meer witte bloedcellen aan te maken. Witte bloedcellen zijn belangrijk voor je afweermechanisme. Het werkt bijvoorbeeld goed bij verkoudheid, griep, corona, koorts en infecties. Dagelijks 3 kopjes echinacea thee nemen werkt ook preventief tegen ziekte. Zorg wel dat je na 8 weken inname een tijdje een pauze neemt om je lichaam niet te veel te laten wennen. Je kan in die periode een andere kruidenthee nemen.

Echinacea thee en kankerbehandeling

Echinacea thee wordt vaak gedronken door kankerpatiënten omdat het bekend staat om de weerstandverhogende eigenschappen. Vooral bij infecties van de luchtwegen. Overleg altijd eerst met je arts voordat je echinacea thee gaat drinken als je kanker hebt. Er is wisselwerking met diverse chemotherapiën bekend.

De smaak van echinacea thee

Thee van Echinacea purpurea wortel smaakt zurig en scherp en heeft een ontspannende en verfrissende nasmaak. Indien gewenst kan je een beetje honing toevoegen om de zurige, scherpe smaak wat te verlichten.

Bijwerkingen en contra-indicaties

Echinacea wordt over het algemeen goed verdragen. Natuurlijk is er een kleine kans op bijwerkingen. Je kan dan denken aan hoofdpijn, duizeligheid, maag-darmklachten of huiduitslag. In zeer zeldzame gevallen kan echinacea een allergische reactie uitlokken.

Als je echinacea tegelijk inneemt met cafeïne dan kan dit de werking van cafeïne versterken.

Echinacea kan interactie hebben met andere geneesmiddelen. Overleg altijd vooraf met je arts.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding dan is het gebruik van echinacea afgeraden. Het is verder te mijden bij lymfomen, (auto-)immuniteitsziekten en leveraandoeningen.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel echinacea thee bij Van Bruggen Thee

Echinacea thee bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »