Heermoes thee

Heermoes heeft een bloedzuiverende werking. Het helpt bij ontstekingen, huidproblemen en wondgenezing. Silicum is goed voor botten, nagels, haar en huid.

€3,39 €3,99
Op voorraad
Bekijk Product

Heermoes thee

Heermoes thee is een infusie die minimaal 15 min getrokken wordt uit (gedroogd) heermoes kruid. De thee heeft een frisse, grassige smaak en kent vele gezondheidsvoordelen.

Achtergrondinformatie

Heermoes wordt ook wel (akker-) paardenstaart genoemd en kent de Latijnse naam equisetum arvense. De naam komt voort uit het feit dat de plant wel wat weg heeft van een paardenstaart. Het kruid wordt ook wel gezien als onkruid, het kan zich snel verspreiden en stelt weinig eisen aan de bodemkwaliteit. Ook op sterk vervuilde grond kan heermoes goed gedijen en kan dan vervuiling uit de grond zelfs afbreken. De wortelstelsels kunnen meterslang zijn en het kan dus lastig zijn om van de heermoes af te komen op ongewenste plekken. Het is tevens erg belangrijk dat de heermoes die je inwendig wil gebruiken wordt geoogst van een schone bodem. Pluk dus niet zomaar zelf heermoes als je de bodemkwaliteit niet kent.

Waar is heermoes thee goed voor?

Heermoes is rijk aan vitaminen en mineralen zoals silicum (kiezelzuur). Silicum staat bekend als opbouwende stof die de vorming van collageen stimuleert. Het lichaam heeft deze stoffen nodig voor de vorming van botten, nagels, haren en kraakbeen. Het drinken van heermoesthee wordt aangeraden bij osteoporose, botontkalking en bij het herstellen na een botbreuk.

Heermoes heeft een bloedzuiverende werking die het lichaam ondersteunt bij ontstekingen en huidproblemen en bij de wondgenezing. Daarnaast werkt het ook vochtafdrijvend en ondersteunt de nieren. Heermoes houdt de bloedvaten soepel en kan daarom ook worden ingezet ter preventie van hart- en vaatziekten.

Is heermoes thee gezond?         

Door al deze geneeskrachtige toepassingen kunnen wij volmondig JA zeggen op de vraag of heermoes thee gezond is. Je moet de heermoesthee wel op de goede manier zetten. Dit houdt in dat de thee minimaal 15 min moet trekken in kokendheet water. Met name kiezelzuur is moeilijk oplosbaar dus bij een kortere trektijd zal dit kiezelzuur niet voldoende worden afgegeven aan het water.

Hoe smaakt heermoes thee?

Heermoes thee heeft een grassige, frisse smaak. Heermoes is ook lekker om te combineren met moerasspirea, citroenverbena (verveine) of lavendel.

Heeft heermoes ook nadelen?

Gebruik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Overleg dan altijd met je arts of verloskundige over het gebruik van heermoesthee. Heermoes kan worden beschouwd als een veilig kruid met weinig bijwerkingen. Het kruid bevat wel zeer kleine hoeveelheden thiaminase, een enzym dat thiamine afbreekt. Neem daarom niet meer dan 3 koppen per dag. Ook bij oedeem als gevolg van een beperkte hart-of nierfunctie wordt het drinken van heermoes thee afgeraden.

 

Heermoes (voeten-)bad

Een (voeten-) bad met heermoes kun je nemen bij blaasontsteking, reuma, krampaders, huidproblemen zoals eczeem of wonden. Voeg simpelweg een liter gezette heermoesthee toe aan het badwater en blijf er minimaal een half uur in liggen.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel heermoes thee bij Van Bruggen Thee

Heermoesthee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »