Peterselie thee

Peterselie is goed voor je mond. Niet alleen door de frisse smaak maar ook door diverse antibacteriële stoffen die erin zitten. Een kopje peterselie thee is dus een goed idee voor een goede adem en een goede mondgezondheid. Maar er zijn meer gezondheidsvo

€5,49
Op voorraad
Bekijk Product

Peterselie thee

Peterselie thee is verrassend én ontzettend gezond. Natuurlijk kennen velen peterselie als heerlijk kruid in de keuken maar ook thee getrokken van peterselie is heel erg lekker, fris én ontzettend gezond. Bekend is bijvoorbeeld dat peterselie werkt tegen een slechte adem. Dat komt niet alleen door de frisse smaak maar ook door diverse antibacteriële stoffen die erin zitten. Een kopje peterselie thee is dus een goed idee voor een goede adem en een goede mondgezondheid. Maar er zijn meer gezondheidsvoordelen bij het drinken van peterselie thee.

Gezonde eigenschappen van peterselie:

  • Goed voor een goede mondgezondheid en een frisse adem;
  • Werkt verzachtend bij brandend maagzuur;
  • Werkt vochtafdrijvend en stimuleert het lichaam afvalstoffen af te voeren. Ook helpt het nierstenen te voorkomen;
  • Balanceert de hormoonhuishouding en suikerspiegel;
  • Peterselie is rijk aan vitamine K, B11, C en provitamine A. Daarnaast is het ook rijk aan de mineralen folaat, kalium en ijzer;
  • Peterselie bevat etherische oliën waaronder apiol, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft;
  • Peterselie is dus een echte weerstandsbooster en goed voor hart en vaten en sterke botten!

Bekijk hier al onze detox thee

Zelf peterseliethee maken

Om peterselie thee te maken heb je helemaal niet veel nodig! Pak gewoon een paar verse takjes peterselie of gebruik 1 doseerlepel gedroogde peterselie voor 1 kop kokendheet water. Laat het 4-10 minuten trekken et voilá, klaar is de peterselie thee! Je kan er voor kiezen om de thee met een klein beetje citroensap aan te maken of een beetje honing te gebruiken.

Bijwerkingen en contra indicaties

Drink niet meer dan 2 koppen peterselie thee op een dag, dit kan diarree veroorzaken. Peterseliethee is gecontra-indiceerd voor zwangeren, omdat het voortijdige krampen in de baarmoeder kan veroorzaken. Mensen met nierproblemen moeten ook oppassen met peterselie. Neem in het geval van chronische ziekten of medicatiegebruik vooraf altijd contact op met je arts als je peterselie thee wil gaan drinken.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel peterselie thee bij Van Bruggen Thee

Peterselie thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »