Dennennaalden thee

De geur van dennennaalden heeft voor velen van ons een geruststellende, natuurlijke en ontspannende geur. De thee die je trekt van dennennaalden heeft ook zo’n uitwerking. Daarnaast kent dennennaaldenthee vele gezondheidsvoordelen!

Dennennaalden thee

Dennennaalden thee wordt, je raad het al, gemaakt van dennennaalden. De geur van dennennaalden heeft voor velen van ons een geruststellende, natuurlijke en ontspannende geur. De thee die je trekt van dennennaalden heeft ook zo’n uitwerking. Daarnaast kent dennennaaldenthee vele gezondheidsvoordelen!

Is dennennaaldthee gezond?

Thee van dennennaalden is nog niet zo heel erg bekend in Nederland. De medicinale werking van de den daarentegen wel. De den wordt gebruikt bijvoorbeeld veel gebruikt in tincturen. Dennennaalden thee bevat veel vitamine A en C. Ook heeft de thee een heel gunstige werking op de luchtwegen. Het wordt ingezet bij astma, vastzittende hoest, corona, bronchitis, keelpijn en hoesten.

Dennennaaldenthee werkt ook vochtafdrijvend en heeft een positieve werking op het zenuwstelsel. Het drinken van de thee kan heerlijk ontspannend werken en ondersteunen in stresssituaties.

Dennennaalden thee en corona

Met name tijdens de coronaperiode is dennennaaldenthee erg populair geworden. Hoewel de werking niet wetenschappelijk bewezen is voelden veel mensen toch verlichting van de klachten na het drinken van dennennaaldenthee.

Dennennaalden of dennentoppen

Zowel van dennennaalden als van dennentoppen kun je thee trekken. Dennennaalden hebben een iets toegankelijkere smaak. Beiden werken erg verlichtend bij klachten aan de luchtwegen. Dennentoppen kun je ook heel goed gebruiken in een (voeten-)bad voor een betere doorbloeding en als rustgevend moment.

Thee van dennennaalden zetten

Voor het zetten van de thee heb je 1 doseerlepel dennennaalden nodig. Laat de naalden lang in het gekookte water trekken, zeker 5 minuten en liefst nog langer. Je kunt de thee ook gebruiken als stoombad.

Hoe smaakt dennennaalden thee?

De smaak van dennennaalden thee is zacht en fris. De thee is goed te combineren met een bloementhee maar ook met frisse kruiden zoals verveine, citroengras of munt. De geur is tevens heerlijk aromatisch. Je kan evt. ook een beetje honing toevoegen.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel dennennaalden thee bij Van Bruggen Thee

Dennennaalden thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »