Griekse bergthee, herdersthee, sideritis, ijzerhard

Griekse bergthee is een heerlijke, gezonde kruidenthee. Puur natuur!

Griekse bergthee

Griekse bergthee kent vele benamingen, namelijk Sideritis, ijzerhard, ironwort of Griekse herdersthee. Het komt allemaal op hetzelfde neer, namelijk de thee die wordt getrokken van gedroogde Sideritis Syriaca. Dit kruid groeit op rotsachtige grond in de Griekse bergen en wordt al sinds de oudheid gebruikt voor allerhande kwalen.

 

Waar is Griekse bergthee goed voor?

De oude Grieken gebruikten Sideritis om de zuiverende eigenschappen. Wonden van soldaten werden behandeld met bergthee. De thee werkt namelijk desinfecterend. Ook de inwendige mens is gebaat bij het drinken van de thee. Griekse bergthee:

  • zit boordevol antioxidanten
  • werkt cholesterol verlagend
  • gaat hyperactiviteit tegen
  • helpt tegen geheugenverlies
  • kan symptomen van alzheimer vertragen
  • heeft een reinigende werking voor je lichaam (detox)
  • Heeft een rustgevende werking voor lichaam en geest

 

Hoe smaakt Griekse bergthee?

Door het dorre landschap, de schone lucht en de sterke zonnestralen in de regio’s waar de Sideritis plant groeit heeft de theesoort een heerlijke, gezonde, frisse en unieke geur en bevat het veel gezonde etherische olie. Natuurlijk hebben wij van team Van Bruggen Thee volop Griekse bergthee geproefd. Er is niet echt een gemakkelijk antwoord te geven op deze vraag hoe Griekse bergthee smaakt. Waar de één een wat zachte, bloemige smaak noemde, zei de ander meer een kruidige, frisse smaak te proeven. We denken dat de thee ook heerlijk smaakt met een drupje honing of citroensap. Ook als ijsthee is Griekse bergthee heel geschikt.

 

Griekse bergthee als je zwanger bent

Griekse bergthee is een prima keuze om te drinken als je zwanger bent. De thee is ontzettend gezond en bevat geen nadelen die sommige andere theesoorten wel hebben. De thee bevat bijvoorbeeld geen cafeïne/theïne, bevat geen bloeddrukverhogende zoethout of laxerende of samentrekkende eigenschappen.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Griekse bergthee kopen

Griekse bergthee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »