Berkenblad thee

Berkenblad thee is een kruidenthee gemaakt van de bladeren van de berkenboom. Het wordt soms gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen en als onderdeel van detox kuren.

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Berkenblad thee

Berkenblad thee is een kruidenthee gemaakt van de bladeren van de berkenboom. Het wordt soms gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen en als onderdeel van detox kuren.

Hieronder staan enkele mogelijke voordelen van het drinken van berkenblad thee:

  1. Stimuleert de nieren: Berkenblad thee kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen omdat het een diuretisch effect heeft en de nieren helpt om overtollige afvalstoffen, vocht en zout uit het lichaam te verwijderen.
  2. Werkt ontstekingsremmend: Berkenblad thee zit vol met antioxidanten en flavonoïden en heeft daardoor ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van ontstekingen in het lichaam, zoals (reumatische) gewrichtspijn.
  3. Versterkt het immuunsysteem: Berkenblad thee bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het beschermen van het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen.
  4. Verbetert de spijsvertering: Berkenblad thee kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van maag- en darmklachten.
  5. Ondersteunt het skelet en gebit: Berkenblad thee bevat mineralen zoals calcium en magnesium die belangrijk zijn voor gezonde botten en tanden.

 

Donkere urine door berkenblad thee

Bij gebruik van berkenblad thee kan het voorkomen dat je urine donkerder van kleur wordt. Dit betekent dat er meer afvalstoffen in zitten. Het heeft een bloedzuiverende werking en je lichaam krijgt een soort natuurlijke detox. Ook aandoeningen zoals eczeem, acné en cellulitis kunnen door het drinken van de thee verminderen. Zorg dat je naast de berkenblad thee ook voldoende water drinkt om het vocht weer aan te vullen.

Drink altijd voldoende water naast berkenblad thee

Omdat berkenblad thee een sterke vochtafdrijvende werking heeft is het ontzettend belangrijk om voldoende water te blijven drinken zodat het lichaam niet kan uitdrogen.

Hoeveel berkenblad thee mag je drinken en hoe vaak mag je het drinken

Gebruik berkenblad niet vaker dan 3 keer per dag en niet langer dan 3 weken achter elkaar. Het is een sterk kruid en je lichaam moet niet afhankelijk worden van het kruid. Let er op dat je voldoende water drinkt naast de thee. 

Bijwerkingen en contra-indicaties

Laat je bij (chronische) nierproblemen, medicijngebruik, zwangerschap, borstvoeding, een lage bloeddruk of nierbekkenontsteking  altijd vooraf adviseren door een arts. Wij raden bij deze aandoeningen het gebruik van berkenblad af.

Let er op dat je altijd voldoende water drinkt naast je kop guldenroede thee om uitdroging van het lichaam te voorkomen.

Gebruik maximaal 3 koppen per dag gedurende maximaal 3 weken. Stop daarna een aantal weken met het drinken van deze thee.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel berkenblad thee bij Van Bruggen Thee

Guldenroede thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »