Guldenroede thee

Thee van guldenroede is een weldaad voor je nieren. De thee werkt vochtafdrijvend en bloeddruk verlagend.

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Guldenroede thee

Guldenroede (solidago viraurea) staat ook wel bekend onder de naam Solidago. De latijnse naam betekent ‘versterken/helen’ (solidago) en ‘roede van goud’ (viraurea). De naam beschrijft de plant perfect. De mooie goudgele bloei van de plant is heel herkenbaar en de plant bezit vele gezonde eigenschappen.

Guldenroede geneeskracht

Al vanaf de 13e eeuw wordt guldenroede medicinaal toegepast. Guldenroede is één van de beste kruiden die het lichaam stimuleert om vocht af te drijven. Thee van guldenroede is echt een cadeau voor je nieren. De stoffen van het kruid zorgen ervoor dat de nieren doorgespoeld worden en kleine stukjes blaas- en niergruis worden weggespoeld. Ook helpt het om ontstekingen te voorkomen en verminderen en kan het werken bij aandoeningen zoals lymfoedeem, blaasontsteking, prostaatklachten, niergruis, te lage urineproductie, eiwitten in de urine en verzuring.

Bij gebruik van guldenroede thee zul je zien dat je urine donkerder van kleur kan worden. Dit betekent dat er meer afvalstoffen in zitten. Het heeft een bloedzuiverende werking en je lichaam krijgt een soort natuurlijke detox. Ook aandoeningen zoals eczeem, acné en cellulitis kunnen door het drinken van de thee verminderen.

Bij een hoge bloeddruk kun je ook baat hebben bij het drinken van guldenroede thee.

Guldenroede en hooikoorts

Guldenroede zorgt zelf niet voor hooikoortsklachten omdat het stuifmeel te zwaar is om door de wind te worden verspreid maar het drinken van guldenroede thee kan wel de symptomen van hooikoorts verminderen. Het werkt namelijk slijmoplossend en verlichtend op de luchtwegen.

Uitwendig gebruik van guldenroede thee

Een washandje gedrenkt in guldenroede thee kan worden gebruikt op (schaaf)wonden die niet goed helen maar ook op insectenbeten en zweren. Verder kun je guldenroede thee gorgelen bij keelpijn en je mond ermee spoelen bij tandvleesontsteking.

Drink altijd voldoende water naast guldenroede thee

Omdat guldenroede thee een sterke vochtafdrijvende werking heeft is het ontzettend belangrijk om voldoende water te blijven drinken zodat het lichaam niet kan uitdrogen.

Hoeveel guldenroede thee mag je drinken en hoe vaak mag je het drinken

Gebruik guldenroede niet vaker dan 3 keer per dag en niet langer dan 3 weken achter elkaar. Het is een sterk kruid en je lichaam moet niet afhankelijk worden van het kruid. Let er nogmaals op dat je voldoende water drinkt naast de thee. Gebruik voor kinderen niet meer dan een half kopje per dag.

Bijwerkingen en contra-indicaties

Laat je bij chronische nierproblemen, medicijngebruik, zwangerschap, borstvoeding, een lage bloeddruk of nierbekkenontsteking  altijd vooraf adviseren door een arts. Wij raden bij deze aandoeningen het gebruik van guldenroede af.

Let er op dat je altijd voldoende water drinkt naast je kop guldenroede thee om uitdroging van het lichaam te voorkomen.

Gebruik maximaal 3 koppen per dag gedurende maximaal 3 weken. Stop daarna een aantal maanden met het drinken van deze thee.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel guldenroede thee bij Van Bruggen Thee

Guldenroede thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »