Hartgespan thee

Hartgespan staat bekend om de hartversterkende, kalmerende en krampstillende eigenschappen. Deze thee kan ook kalmeren in tijden van stress of angst.

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Hartgespan, ook bekend onder de wetenschappelijke naam Leonurus cardiaca, dankt zijn naam aan de eeuwenoude toepassingen van de plant. "Hartgespan" verwijst naar de geneeskrachtige eigenschappen die traditioneel worden toegeschreven aan het versterken en kalmeren van het hart.

Waar is hartgespan thee goed voor?

Hartgespan thee biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen, voornamelijk door zijn kalmerende, hartversterkende en krampstillende eigenschappen. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 1. Hartgezondheid:

  • Ondersteuning van de hartfunctie: Helpt bij functionele hartstoornissen zoals hartkloppingen en verhoogde bloeddruk door stress. Het reguleert de hartslag en verbetert de kracht van hartcontracties​.
  • Bloeddrukverlaging: De hypotensieve werking helpt bij het verlagen van de bloeddruk, wat belangrijk is voor mensen met lichte tot matige hypertensie.
 2. Kalmerend voor het zenuwstelsel:

  • Vermindert stress en angst: Hartgespan heeft een kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel, waardoor het effectief is bij het behandelen van stress, angst en nervositeit zonder versuffende bijwerkingen​.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: De kalmerende effecten kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, wat het nuttig maakt voor mensen met slapeloosheid of slaapstoornissen​.
 3. Vrouwengezondheid:

  • Menstruatie en menopauze: Kan helpen bij het verlichten van menstruatiekrampen en helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus. Het kan ook symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en stemmingswisselingen, verminderen​.
 4. Spijsvertering:

  • Krampstillend: Helpt bij het verminderen van spijsverteringskrampen, winderigheid en andere maag- darmproblemen dankzij de krampstillende werking​.
 5. Algehele gezondheid:

  • Regulatie van metabolisme: Bevordert een gezonde spijsvertering door het normaliseren van het koolhydraat-, vet- en eiwitmetabolisme. Het kan helpen bij het verlagen van glucose- en cholesterolniveaus in het bloed​.

Wat is de werking van hartgespan?

Hartgespan bevat verschillende bioactieve stoffen zoals looistoffen, flavonoïden, glycosiden en etherische oliën. Deze stoffen dragen bij aan de kalmerende, bloeddrukverlagende en hartversterkende werking van de plant. Door het reguleren van de hartslag, verminderen van nervositeit en ondersteunen van de algehele hartgezondheid, helpt hartgespan bij het verbeteren van de algehele fysieke en mentale gezondheid​​.

Hoe smaakt hartgespan thee?

Hartgespan thee heeft een licht bittere smaak, die kan variëren afhankelijk van de bereidingswijze en de toevoeging van andere kruiden. Voor veel mensen is de smaak wel even wennen. Gelukkig kun je ook eenvoudig andere kalmerende kruiden zoals melisse, kamille of lavendel toevoegen om de smaak te verzachten en de effecten te versterken​.

Hartgespan thee bijwerkingen en contra-indicaties

Hoewel hartgespan thee over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele bijwerkingen en contra-indicaties om rekening mee te houden:

 • Bijwerkingen: In zeldzame gevallen kunnen misselijkheid, duizeligheid en maagklachten optreden. Het is belangrijk om rustig te beginnen met deze thee en er niet meer dan 2-3 koppen per dag van te nemen.
 • Contra-indicaties: Hartgespan thee wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven vanwege de mogelijke invloed op de baarmoeder en hormoonbalans. Daarnaast moeten mensen die bloedverdunners of andere hartmedicatie gebruiken eerst medisch advies inwinnen voordat ze hartgespan thee consumeren​.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel hartgespan thee bij Van Bruggen Thee

Hartgespan thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »