Herderstasje thee

Herderstasje is een kruid dat vol zit met mineralen en vitaminen met een gunstige werking op je bloeddruk en bloedsomloop. Bij diverse klachten kan je herderstasje thee inzetten.

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Herderstasje thee

Herderstasje thee is een kruidenthee gemaakt van bladeren van de herderstasje plant (Capsella bursa-pastoris).

Herderstasje bevat vele nuttige stoffen zoals looistoffen, slijmstoffen en Flavonglycosiden. Looistoffen staan bekend om de bloedstelpende werking. Slijmstoffen werken verzachtend en ontstekingsremmend op de slijmvliezen. Flavonglycosiden werken vaatversterkend.  Daarnaast bevat herderstasje verschillende vitaminen en de mineralen kalium, calcium en natirum. Wanneer je herderstasje thee drinkt geef je een ware boost aan je weerstand!

 

Gezondheidsvoordelen herderstasje thee

Het drinken van herderstasje thee kan gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Al eeuwenlang wordt herderstasje thee gebruikt bij diverse klachten zoals:

  1. Het verlichten van menstruatieklachten. Herderstasje thee heeft een astringerende (samentrekkende) werking, waardoor het kan helpen menstruatiepijn te verlichten. Het zorgt er ook voor dat herderstasje niet geschikt is voor zwangere vrouwen!
  2. Het verlichten van maag- en darmklachten zoals misselijkheid, braken en diarree
  3. Het opwekken van de eetlust.
  4. Het verlagen van de bloeddruk.
  5. Het stimuleren van de bloedstolling. Bij bijvoorbeeld bloedneuzen of wondjes kan je herderstasje thee drinken om de bloeding sneller te doen stoppen.
  6. Kan helpen bij het voorkomen van aderverkalking
  7. Kan helpen bij de behandeling van aambeien (zowel inwendig door het drinken van de thee als uitwendig met een compres)

 

Zelf herderstasje thee maken

Herderstasje groeit volop langs de Nederlandse bermen. Door o.a de uitlaatgassen is herderstasje dat langs de weg groeit niet geschikt om zelf thee van te zetten. Vind je herderstasje op een schonere plek dan zou je daar zelf thee van kunnen zetten. Herderstasje is ook geliefd bij insecten en vogels, dus pluk met mate.

Gebruik 1 a 2 stengels voor een pot thee. Giet er kokend water over en gooi de eerste infusie weg. Giet er opnieuw kokend water over en laat 5-10 minuten trekken.

Je kan de jonge blaadjes ook gebruiken in een frisse salade! Zorg dat je de blaadjes wel goed wast voordat je ze gebruikt. Onze gedroogde herderstasje bladeren komen van gecontroleerde teelt en zijn goedgekeurd voor consumptie.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel herderstasje thee bij Van Bruggen Thee

Herderstasje thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »