Wilgenroosje thee

Wilgenroosje thee kopen? Wilgenroosje staat bekend om de heilzame werking op prostaat, nieren, urinewegen en luchtwegen. Bestel hier online!

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Wilgenroosje thee

Wilgenroosje behoort tot de teunisbloemfamilie en er bestaan verschillende soorten van. Niet alle soorten zijn geschikt voor consumptie en wilgenroosje dient alleen gedroogd te worden gebruikt voor het maken van thee. Onze wilgenroosje thee bestaat uit het kleinbloemig wilgenroosje of in het Latijn: epilobium parviflorum, en daarvan alleen het bovengrondse gedeelte. Wilgenroosje staat vooral bekend vanwege de heilzame werking op de luchtwegen, urinewegen en de prostaat.

Waar is wilgenroosje goed voor?

Wilgenroosje thee bevat vele werkzame stoffen, mineralen en vitaminen zoals fytonutriënten, flavonoïden en looistoffen, waaronder slijmstoffen. Kruiden die looistoffen bevatten zijn over het algemeen samentrekkend, antiseptisch en bloedstelpend. Ze worden vaak gebruikt om pijn te verzachten, zwelling en bloeding te verminderen en om de heling van wonden te versnellen. Fytonutriënten en flavonoïden bevinden zich in alle groenten, fruit en kruiden en werken als anti-oxidanten en ruimen vrije radicalen op en beschermen ons daarmee tegen ziekten en ontstekingen. Wilgenroosje staat met name bekend om de heilzame werking op de prostaat en urinewegen, maar door de aanwezige slijmstoffen ook om de verzachtende werking op de luchtwegen. Ook kun je je mond spoelen met wilgenroosje thee als je ontstekingen of aften in je mond hebt.

Wilgenroosje thee drinken kan van nut zijn*:

  • Bij prostaatproblemen
  • Bij milde urineweg problemen
  • Bij klachten aan de luchtwegen
  • Ter voorkoming van ontstekingen
  • Bij tandvleesonstekingen of aften om te gorgelen

*overleg altijd eerst met je behandelend arts, zeker indien je medicatie gebruikt

Dosering van gedroogde wilgenroosje thee

1 a 2 doseerlepels per halve liter kokend water. 10 minuten laten trekken. Kan zowel koud als warm worden gedronken. Evt. zoeten met wat honing.

Gebruik wilgenroosje thee maximaal 2 keer per dag, voor niet langer dan 3 weken achter elkaar. Neem daarna een pauze en wissel af met een ander kruid zoals bijvoorbeeld guldenroede. Consumeer altijd voldoende water naast wilgenroosje thee.

Bijwerkingen en contra-indicaties

Net zoals bij alle kruidentheeën zijn bijwerkingen en contra-indicaties mogelijk. Overleg altijd vooraf met je arts in het geval je medicatie gebruikt, een chronische ziekte hebt of zwanger bent of borstvoeding geeft. Er zijn van wilgenroosje geen bijwerkingen bekend. Wel zijn er mogelijke interacties met medicijnen tegen BPH (benigne prostaathyporertrofie). Overleg dus altijd met uw arts als u medicatie gebruikt.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel wilgenroosje thee bij Van Bruggen Thee

Wilgenroosje thee bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »