Yerba mate thee

Als je op zoek bent naar een drankje dat je energie geeft en je concentratie kan verbeteren, dan kan yerba mate iets voor jou zijn! Dit populaire Zuid-Amerikaanse drankje is al eeuwenlang een favoriet bij de inheemse bevolking en wordt nu steeds populaird

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Yerba mate thee

Als je op zoek bent naar een drankje dat je energie geeft en je concentratie kan verbeteren, dan kan yerba mate iets voor jou zijn! Dit populaire Zuid-Amerikaanse drankje is al eeuwenlang een favoriet bij de inheemse bevolking en wordt nu steeds populairder over de hele wereld. Maar wat maakt yerba mate zo speciaal? Laten we er eens induiken!

Yerba mate is een infusie die gemaakt wordt van de bladeren en stengels van de yerba mate plant (Ilex paraguariensis). Yerba mate thee wordt wel thee genoemd, maar is eigenlijk geen thee omdat het niet wordt gemaakt van de Camellia Sinensis plant. Het is een infusie, net als bijvoorbeeld rooibosthee of kruidenthee. Voor het gemak gebruiken we het woord thee wel.

Is yerba mate gezond?

Yerba mate is een bijzondere infusie en opzichte van andere infusies. Ten eerste is yerba mate een fantastische energiebooster. Het bevat namelijk cafeïne, maar in tegenstelling tot koffie, geeft het je geen snel ‘gejaagd’ effect. In plaats daarvan zorgt de cafeïne in yerba mate thee voor een geleidelijke en constante energieboost die je de hele dag door kunt voelen. En omdat yerba mate ook andere stimulerende stoffen bevat, zoals theobromine en theophylline, krijg je niet alleen een energieboost, maar kan ook je concentratie en mentale helderheid verbeteren.

Daarnaast bevat yerba mate andere gezondheidsvoordelen en gezonde eigenschappen zoals:

  1. Vol antioxidanten: Yerba mate bevat antioxidanten, waaronder polyfenolen en flavonoïden, die kunnen helpen bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingsreacties.
  2. Ondersteunen bij gewichtsverlies: Yerba mate kan helpen bij gewichtsverlies doordat het de eetlust kan verminderen en het metabolisme kan verhogen.
  3. Verbeterde spijsvertering: Yerba mate kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en kan helpen bij maagklachten zoals buikpijn en misselijkheid.
  4. Versterking van het immuunsysteem: Yerba mate kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en kan helpen bij het voorkomen van ziekten.

Hoe zet je yerba mate thee?

Van yerba mate kun je ‘gewoon’ thee zetten dus het scheppen van 1 doseerlepel in een theezeefje voor 1 glas thee. We adviseren daarbij de watertemperatuur van 70-80 graden. Je kan de infusie meerdere keren opschenken.

Er is ook een traditionele manier van yerba mate drinken. Volg voor de traditionele bereiding deze stappen:

  1. Vul een mate-kom, mate kalebas of mate-beker met yerba mate tot ongeveer de helft. Minder kan ook als je het anders te sterk vindt.
  2. Bedek de opening van de kom met je hand en draai hem ondersteboven. Schud de kom zachtjes om de fijnere deeltjes van de yerba mate naar boven te krijgen. Deze fijne deeltjes kun je weggooien.
  3. Plaats de bombilla (een rietje met een filter aan het uiteinde) in de yerba mate.
  4. Giet heet water in de kom, maar zorg ervoor dat het water niet kookt. De ideale watertemperatuur is tussen de 70 en 80 graden Celsius.
  5. Geniet van je heerlijke kopje yerba mate! Als er lucht in de bombilla komt dan kun je nieuw water opgieten. Dit kun je herhalen tot je de smaak niet meer voldoende vindt. Met name de eerste en tweede infusie zijn wat sterker.

Yerba mate is dus niet alleen een heerlijke en energieke populaire drank, maar de thee heeft ook gezondheidsvoordelen. Dus waar wacht je nog op? Probeer het zelf en ontdek waarom dit drankje zo populair is geworden over de hele wereld!

Bijwerkingen en contra-indicaties Yerba mate

Yerba mate kan door veel mensen veilig gebruikt worden. Doordat yerba mate cafeïne bevat is het niet geschikt voor kinderen, mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, mensen met een hoge bloeddruk of andere hartproblemen en zwangeren. Ook wordt yerba mate afgeraden bij nierpatiënten. Ook kunnen er bij zeer overdadig en langdurig gebruik bijwerkingen optreden. Mogelijke bijwerkingen zijn dan angst, slapeloosheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Bestel yerba mate bij Van Bruggen Thee

Yerba mate bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »