Maretak thee

Maretak staat bekend om zijn heilzame werking bij een te hoge bloeddruk. Maretak wordt ook geadviseerd bij ontstekingen van gewrichten en als ondersteunende therapie bij kanker. Maretak thee is met name geschikt als heilzame thee bij een hoge bloeddruk en

€4,49
Op voorraad
Bekijk Product

Maretak thee

Maretak (viscum album) of mistletoe, mistel of vogellijm, kennen we vooral als kersttraditie die is overgewaaid uit Amerika. Je geeft elkaar een kus onder de maretak en dat zou voorspoed brengen. Maar eeuwen geleden werd de plant door de Kelten en Germanen beschouwd als belangrijke magische plant. Maretak werd gebruikt als bescherming voor het huis (aan de voordeur bijvoorbeeld) maar werd ook gebruikt in de kruidengeneeskunde. Het Latijnse woord ‘viscum’ betekent trouwens lijm, de besjes zijn ontzettend kleverig!

Maretak geneeskracht

Maretak staat bekend om zijn heilzame werking bij een te hoge bloeddruk. Maretak wordt ook geadviseerd bij ontstekingen van gewrichten en als ondersteunende therapie bij kanker. Maretak thee is met name geschikt als heilzame thee bij een hoge bloeddruk en vanwege de ontstekingsremmende werking. Maretak thee vergroot de concentratie van afweerstoffen in het lichaam en versterkt zo je immuunsysteem.

Maretak thee is oa goed voor:

  • Het verlagen van een hoge bloeddruk
  • Stimulering van de bloedsomloop
  • Het stimuleren van de weerstand
  • Je spijsvertering
  • Je luchtwegen (kriebelhoest, keelpijn, bronchitis)
  • Een ontspannende / kalmerende werking
  • Je hart en vaten
  • Winterhanden of -tenen
  • Het verlichten van overgangs- of menstruatieklachten
  • Het voorkomen van ontstekingen in je lichaam

Thee van maretak zetten

Thee van maretak moet koud worden getrokken, dat is erg belangrijk voor het behoud van de gezonde stoffen die zich bevinden in de maretak bladeren. De dosering is 1 gewone doseerlepel voor thee voor 250 ml water. Je kan het beste de maretak infusie een nachtje in de koelkast zetten en het de volgende dag opwarmen of koud drinken. Warm je de thee op doe dat dan niet warmer dan 40 graden. Drink 1 a 2 koppen maretak thee per dag.

Maretak en kanker

We kunnen het ons goed voorstellen dat je wanneer je kanker hebt op zoek gaat naar alle mogelijkheden tot een sneller herstel. We raden je aan om je arts te vragen naar de toepassingen van maretakpreparaten en niet zelf te beginnen met het drinken van maretak thee wanneer je kanker hebt.

De vele namen van maretak

Maretak kent vele bijnamen en synoniemen. Omdat maretak in bomen groeit en er bij het vallen van het blad uitziet als een soort ‘nest’ en de besjes heel erg kleverig zijn kunnen we diverse bijnamen goed begrijpen. Maretak kennen sommigen dus ook wel als: Boomgras, Boomkruid, Duivelsgras, Duivelsnest, Heksenbezem, Heksennest, Mistletoe, Priemst, Kertserhout, Maretak, Mistel, Lijmkruid, Viscus, Slangentong, Vogellijm.

Bijwerkingen en contra indicaties voor het drinken van maretak thee

Maretak thee mag niet gebruikt worden tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg altijd vooraf je arts wanneer je medicatie gebruikt alvorens maretak thee te gebruiken. Dat geldt zeker in het geval van kankermedicatie, bloedddrukverlagende medicatie en antidepressiva.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Maretak thee kopen bij Van Bruggen Thee

Maretak thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! Wij hebben zelfs losse thee adventskalenders in ons assortiment! In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »