Fenegriekzaad thee

Fenegriekthee kopen? Thee van fenegriek zaad werkt positief op je hormoonhuishouding en bevat vele andere gezondheidsvoordelen. Bestel hier online!

€3,99
Op voorraad
Bekijk Product

Fenegriek thee

Fenegriekthee kun je maken door 1 doseerlepel fenegriekzaad toe te voegen aan een kop kokendheet water. De fenegriekplant heet ook wel Trigonella foenum-graecum. De plant komt uit de vlinderbloemfamilie en wordt ook wel grieks hooi genoemd. De plant krijgt peultjes die kleine fenegriekzaadjes bevatten. Deze zaadjes worden al eeuwenlang gebruikt in  de kruidengeneeskunde. Ook vind je fenegriek in zeep, shampoo en natuurlijk in de keuken. Het is een bekend ingrediënt in de Aziatische, Indische en Arabische keuken. Fenegriekzaad kun je als kiemgroente ook heerlijk toevoegen aan je gerecht.

Waar is fenegriek goed voor?

Van fenegriekzaad zijn vele gezondheidsvoordelen bekend. Zo werkt Fenegriekzaad bloedzuiverend en helpt het lichaam van afvalstoffen af te komen. De flavonoïden in fenegriekzaad werken ontstekingsremmend en het drinken van fenegriek thee helpt het slijm los te maken in de keel. Het drinken van fenegriek thee bevordert de ijzeraanmaak en spieropbouw en verbetert de weerstand.

Werking van fenegriek.

Fenegriek heeft een gunstige werking op onze hormoonhuishouding. Zo is er veel onderzoek gedaan naar het gebruik van fenegriek bij diabetes type 1 en 2, de overgang en de melkproductie bij borstvoedende vrouwen. Het gebruik van fenegriek lijkt op deze dingen een positieve invloed te hebben.

Fenegriekzaad bevat onder andere galactomannaan en fyto-oestrogenen. Deze stoffen zijn vrij goed onderzocht in diverse wetenschappelijke studies.

Galactomannaan staat onder andere bekend om de volgende geneeskrachtige werking:

  • Cholesterolverlagend
  • Bloedsuikerspiegel verlagend
  • Verzachten van maag- en darmslijmvliezen
  • Bevorderen van het verzadigingsgevoel
  • Voorkomen van galstenen

Fyto-oestrogenen, dat zijn plantaardige oestrogenen, staan bekend om de volgende gezondheidsvoordelen:

  • Dragen bij aan een evenwichtige hormoonbalans bij zowel man als vrouw
  • Werken tegen overgangsklachten
  • Libido verhogend
  • Testosteron verhogend

 

Fenegriek eetlust stillend

Over fenegriekzaad wordt soms gezegd dat het eetlust stillend werkt. Er is nog te weinig onderzoek gedaan om harde conclusies te trekken maar er lijkt zeker een gunstig effect te zijn van fenegriek op het verzadigingsgevoel.

 

Fenegriek tijdens de borstvoeding

Tijdens de borstvoeding kan fenegriek een productie-bevorderend effect hebben omdat het hormoon prolactine wordt gestimuleerd.

 

Gevaren van fenegriek thee

Het gebruik van fenegriek wordt bij mensen die bloedverdunners gebruiken of open wonden hebben afgeraden. Overleg eerst met je arts voordat je fenegriek toevoegt aan je huidige medicatie. 

Fenegriek wordt tevens afgeraden tijdens de zwangerschap. Het kan gevaarlijke gevolgen hebben voor de baby. Tijdens de borstvoedingsperiode is fenegriek wel veilig.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Fenegriekzaad online bestellen?

Fenegriekzaad kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Thee cadeau kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! Wij hebben zelfs losse thee adventskalenders in ons assortiment! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »