Artisjokken thee

Artisjok thee heeft een milde, aardse smaak en wordt vaak gedronken met een drupje honing. Het wordt vaak gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen.

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Artisjok thee

Artisjok thee wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de artisjokplant (Cynara cardunculus var. Scolymus). De bladeren die voor de thee worden gebruikt worden geoogst voordat de artisjokken volledig zijn ontwikkeld. De bladeren worden vervolgens gedroogd en tot thee verwerkt. Artisjok thee heeft een milde, aardse smaak en wordt vaak gedronken met een drupje honing. Het wordt vaak gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van artisjok thee?

 1. Bevordert de spijsvertering - Artisjok thee staat bekend om zijn spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van een opgeblazen gevoel, constipatie en andere spijsverteringsproblemen.
 2. Helpt bij het afvallen - Artisjok thee kan helpen bij het afvallen door het verminderen van de eetlust en het bevorderen van de vetverbranding.
 3. Rijk aan antioxidanten - Artisjok thee is rijk aan antioxidanten die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 4. Verlaagt cholesterol - Artisjok thee kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en andere gezondheidsproblemen.

Hoe bereid je artisjok thee?

Het bereiden van artisjokken thee is eenvoudig. Volg deze stappen voor een perfect kopje artisjok thee:

 1. Breng water aan de kook.
 2. Voeg een theelepel gedroogde artisjokbladeren toe aan een theepot of theeglas met een theefilter of theezeefje.
 3. Giet het kokende water over de bladeren.
 4. Laat de thee ongeveer 5-10 minuten trekken.
 5. Zeef de thee en voeg eventueel wat honing of citroensap toe voor extra smaak.

Drink niet meer dan 3 koppen artisjok thee per dag. Wissel regelmatig af met andere (kruiden)thee en water voor een gezonde balans.

 

Bijwerkingen en contra-indicaties van artisjok thee

Hoewel artisjok thee veel voordelen heeft voor de gezondheid, zijn er ook een paar mogelijke nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Kan allergische reacties veroorzaken - Artisjokken behoren tot de distelachtige plantenfamilie en kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Als je allergisch bent voor artisjokken, is het beter om geen artisjok thee te drinken.
 2. Kan interacties hebben met medicijnen - Artisjok thee kan de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden, zoals bloeddrukverlagende medicijnen en medicijnen voor de behandeling van diabetes. Het is belangrijk om eerst met een arts te overleggen voordat je artisjok thee gaat drinken als je medicijnen gebruikt.
 3. Kan bij hoge doseringen laxerend werken - Hoewel artisjok thee kan helpen bij de spijsvertering, kan het bij hoge doseringen ook een laxerend effect hebben. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden.
 4. Kan een licht bittere smaak hebben - Sommige mensen vinden de smaak van artisjok thee wat bitter en moeten er aan wennen. Het toevoegen van honing, citroensap of andere smaakmakers kan helpen om de smaak te verbeteren.

Artisjokken thee heeft veel voordelen voor de gezondheid, maar het is belangrijk om ook de mogelijke nadelen te overwegen. Mensen die allergisch zijn voor artisjokken of medicijnen gebruiken, moeten voorzichtig zijn met het drinken van artisjok thee. Ook moet de aanbevolen dosering niet worden overschreden om bijwerkingen te voorkomen. Al met al is artisjok thee echter een gezonde en smakelijke drank die zeker het proberen waard is!

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Bestel artisjok thee bij Van Bruggen Thee

Artisjok thee bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »