In Italie is polenta een basisgerecht, dat vroeger door de armen werd gegeten. In de Nederlandse keuken kom je het echter weinig tegen. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden. Wij kiezen hier voor gebakken, krokante polenta in blokjes gesneden. De smaak van groene thee past perfect bij het romige van de polenta.
Onze oma weet raad! Hierbij komt ze met een beknopte lijst van enkele theesoorten en kruiden en hun goede eigenschappen op onze gezondheid. Lees bijvoorbeeld over de goede eigenschappen van rooibos, kaneel, gember en witte thee.
Eendenborst met gekonfijte aardappel en wortelpuree met gemberthee. Gember en wortel is al een bewezen goed huwelijk. De gemberthee geeft deze combinatie een klein bittertje.
Chai is onder meer het Pakistaanse, Indiase, Afghaanse, Iraanse en Turkse woord voor thee. In het Nederlands wordt het meestal gebruikt om een pittige Indiase kruidenthee (Masala Chai in het Indiaas) aan te duiden. Maar er is nog veel meer dat je moet weten over deze bijzondere theesoort, die meestal wordt gecombineerd met melk - Chai Latte dus
Volgens een oud Chinees spreekwoord is water de ‘moeder van de thee’. Daar zit zeker wat in, want water vormt 99% van een kop thee. De kwaliteit van het water heeft een enorm effect op de smaak van thee. Om het beste uit uw losse thee te halen moet u schoon en geurloos water gebruiken dat op de juiste temperatuur is verwarmd. Lees hieronder meer over het beste theewater.