Ashwagandha thee

Ashwagandha is een adaptogeen, dat betekent dat het kruid de niet-specifieke weerstand tegen ziekte, lichamelijke en geestelijke stress verhoogd. Ashwagandha heeft een brede werking en verbetert de conditie van lichaam en geest.

€5,49
Niet op voorraad

Ashwagandha thee

In verband met het nieuwsbericht van het RIVM d.d. 5-3-2024 stoppen wij uit voorzorg met het verkopen van Ashwagandha thee. Heb je dit product bij ons gekocht en heb je vragen neem dan gerust contact met ons op. Bij gebrek aan informatie wordt namelijk aangenomen dat de conclusie voor voedingssupplementen ook voor de thee geldt. https://www.rivm.nl/nieuws/rivm-raadt-gebruik-producten-met-kruiden-huperzia-serrata-tabernanthe-iboga-of-ashwagandha

 

Ashwagandha is een plant waarvan de wortel al duizenden jaren wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De Latijnse naam is Withania Somnifera. Het kruid staat ook wel bekend onder de namen winterkers, indiase ginseng of koninklijk kruid. In het kruid bevinden zich withanolides, dit zijn medische inhoudsstoffen. Ashwagandha wordt dan ook in vele medicijnen gebruikt als ingrediënt. Maar ook pure ashwagandha thee of extract wordt veel gebruikt.

Waar is ashwagandha goed voor?

Ashwagandha bevat van alle planten de meeste en meest diverse verzameling withanolides. Ashwagandha is een adaptogeen, dat betekent dat het kruid de niet-specifieke weerstand tegen ziekte, lichamelijke en geestelijke stress verhoogd. Ashwagandha heeft een brede werking en verbetert de conditie van lichaam en geest. Het werkt onder andere

  • tegen celveroudering
  • antibacterieel
  • antiviraal
  • schimmelwerend
  • stress verlagend
  • goed voor je hersenen
  • ontstekingsremmend
  • hormoonregulerend
  • libido verhogend (testosteron stimulerend)

 

Voor wie is ashwagandha gezond?

Ashwagandha thee drinken is goed voor iedereen die zijn weerstand wil verbeteren, bij vermoeidheid, stress, rusteloosheid, verkoudheid en ziekte. Ashwagandha zou als afrodisiacum werken omdat het testosteron stimuleert. Ook mensen met een hoge bloeddruk kunnen baat hebben bij het gebruik van ashwagandha. Het drinken van ashwagandha thee kan ondersteunend werken bij chemotherapie. Het kan de bijwerkingen verminderen en de werkzaamheid versterken. Overleg altijd eerst met je arts voordat je ashwagandha wil gebruiken.

Hoeveel ashwagandha thee per dag?

De aanbevolen dosering van gedroogde ashwagandhawortel (volwassenen) is circa 3 tot 6 gram per dag, neem niet meer dan 3 koppen thee per dag.

Hoe smaakt ashwagandha thee?

De thee heeft een aardse en wat bittere smaak. Als je hier niet van houdt kun je de thee heel goed combineren met wat honing, steranijs, kardemom, gember of kurkuma combineren.

 

Bijwerkingen en contra-indicaties

Gebruik je medicatie? Overleg dan altijd eerst met je arts of ashwagandha voor jou veilig is. Ashwagandha werkt o.a. hormoonregulerend, voor diabetici of mensen met een schildklieraandoening betekent dit soms dat er minder medicatie moet worden gebruikt. Ashwagandha werkt ook bloeddrukverlagend. Mensen met bloeddruk verlagende medicatie moeten hier rekening mee houden. Ook kan er interactie ontstaan met andere medicatie. Consulteer altijd je arts vooraf.

Heb je een auto-immuunziekte of leverziekte? Dan wordt het afgeraden om ashwagandha te gebruiken.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Gebruik dan geen ashwagandha, het kan zorgen voor complicaties tijdens de zwangerschap.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel ashwagandha thee bij Van Bruggen Thee

ashwagandha thee bestellen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Theepakket kopen? We hebben een uitgebreid assortiment. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij het pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »