Mariadistel thee

Mariadistel wordt aangeraden voor het gezond houden van je lever, hart en vaten. De antioxidanten en antibacteriële eigenschappen van mariadistel kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Ook bevat mariadistel ontzettend veel flavonoïden, antioxid

€5,49
Op voorraad
Bekijk Product

Mariadistel thee

Mariadistel heeft de Latijnse naam Sylibum marianum. Silybum verwijst naar alle eetbare distels en marianum verwijst naar de heilige maagd Maria. De bladeren van de plant bevatten witte aderen waardoor de melk van Maria zou stromen. De plant wordt ook wel Melkdistel of Heilige distel genoemd. Maria distel is een bloeiend kruid en kan metershoog worden. Het kruid wordt al eeuwenlang gebruikt tegen allerlei kwalen.

Is mariadistel thee gezond?

Mariadistel staat vooral bekend om haar reinigende werking op de lever. De werkzame stof die daarvoor zorgt is silymarine. Sommige onderzoeken tonen aan dat mariadistel zelfs een gunstige werking heeft bij ziektes zoals levercirrose, chronische hepatitis of een beschadigde lever. Consulteer altijd eerst je arts voordat je mariadistel gaat gebruiken.

Mariadistel wordt tevens aangeraden voor het gezond houden van je hart en vaten. De antioxidanten en antibacteriële eigenschappen van mariadistel kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Ook bevat mariadistel ontzettend veel flavonoïden, antioxidanten en werkt het ontstekingsremmend.

Mariadistel kan worden ingezet bij:

  • Hooikoorts
  • Reumatoïde artritis
  • Uitwendig bij brandwonden of psoriasis en andere huidaandoeningen
  • Het ondersteunen van de glucose en vetstofwisseling
  • Ter bescherming van de lever en galblaas
  • Ter ondersteuning bij een detox kuur
  • Endometriose
  • Schimmelinfecties
  • Toxische leverbelasting (alcohol, drugs, zware metalen)
  • Ter bescherming van de grote organen (hersenen, hart, lever, longen)

Hoeveel mariadistel per dag is gezond?

Net zoals met alle andere kruidentheeën is het zo dat je er niet te veel van moet drinken. Maria distel is een relatief veilige kruidenthee maar toch adviseren wij er niet meer dan 3 koppen per dag van te drinken. Kijk ook even bij het kopje bijwerkingen en contra-indicaties om je ervan te verzekeren dat jij maria distel thee kan drinken. Het consulteren van je arts in het geval van medicijngebruik, ziekte of zwangerschap is natuurlijk altijd nodig.

Mariadistel thee tijdens zwangerschap en borstvoeding

Er zijn geen aanwijzingen dat mariadistel niet kan worden gedronken tijdens de zwangerschap of borstvoeding, het zou zelfs lacatatiebevorderend werken. Overleg met je arts of verloskundige voordat je mariadistel thee gaat drinken.

Bijwerkingen en contra indicaties

Mariadistel heeft weinig bekende bijwerkingen. Er is een zeldzame kans op misselijkheid, diarree of een opgeblazen gevoel. Ben je allergisch voor artisjokken, kiwi, ambrosia, madeliefjes, goudsbloemen of chrysanten dan loop je een groter risico op een allergische reactie. Personen met diabetes of leverziekten dienen vooraf hun arts te consulteren over het gebruik van mariadistel. Maria distel kan namelijk de bloedsuikerspiegel verlagen en kan interactie hebben met medicatie.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

 

Bestel mariadistel thee bij Van Bruggen Thee

Mariadistel thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Theepakket kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »