Rode klaver thee drinken

Rode klaver thee is een gezonde kruidenthee, met natuurlijke werkingen!

€5,99
Op voorraad
Bekijk Product

Rode klaver thee

Rode klaver thee is zoals de naam het al zegt gemaakt van de rode klaver. Rode klaver thee heeft  niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een lijst aan gezondheidsvoordelen die deze thee met zich mee brengt!

Is rode klaver thee gezond?

Rode klaver thee heeft een positieve werking. Deze positieve werking wordt veroorzaakt door de antioxidanten, flavonoïden en de vitamines en mineralen die deze thee bevat. Rode klaver thee helpt onder andere bij de volgende gezondheidsklachten:

  • Bloedzuiverende kracht;
  • Hormonale balans;
  • Ondersteuning van het hart;
  • Ontspanning
  • Ondersteuning van het immuunsysteem

Je kunt dus wel stellen dat Rode klaver thee gezond is voor het menselijk lichaam. Wil je graag aan jouw gezondheid werken en twijfel je over het kopen van Rode klaver thee? Heb je last van bovenstaande gezondheidsklachten? Dan is het dus wel degelijk een goede zet om Rode klaver thee aan te schaffen en jouw gezondheid te gaan verbeteren. 

Rode klaver thee en de overgang

Een van de bekendste werkingen van rode klaver thee is de werking die het heeft op de symptomen die de overgang met zich mee brengt.  Dit komt omdat de thee natuurlijke plantaardige oestrogenen, ook wel bekend als fyto-oestrogenen bevat. De overgang staat er om bekend dat het vervelend overgangsklachten met zich mee brengt. Denk hierbij aan opvliegers en andere ongemakken die bij de overgang komen kijken. Een kop Rode klaver thee kan dus veel van deze overgangsklachten verminderen waardoor deze levensperiode iets aangenamer wordt. 

 

Zo maak je rode klaver thee

Gebruik twee theelepels rode klaver per kop kokend water. Laat de thee 10 minuten trekken.

Ook zou je rode klaver thee zelf kunnen drogen. Rode klaver bloeit ongeveer van mei tot september je kunt de bloempjes plukken en ze gemakkelijk drogen door ze op een donkere, luchtige plek ze een aantal dage te laten liggen.

 

Bijwerkingen en contra-indicaties voor Rode klaver thee

Rode klaver thee wordt soms geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen, maar het is belangrijk op te merken dat individuele reacties op kruidenproducten kunnen variëren. Over het algemeen wordt rode klaver thee als veilig beschouwd voor de meeste mensen wanneer het met mate wordt geconsumeerd. Echter, net als bij veel voedingsmiddelen en kruiden, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Enkele mogelijke bijwerkingen van het drinken van rode klaver thee zijn:

  1. Hormonale invloed: Rode klaver bevat fyto-oestrogenen, stoffen die lijken op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Voor sommige mensen kan dit invloed hebben op de hormoonbalans. Mensen met hormoongevoelige aandoeningen zoals bepaalde vormen van borstkanker moeten voorzichtig zijn en mogelijk hun arts raadplegen voordat ze rode klaver thee gebruiken.

  2. Bloedverdunnende eigenschappen: Rode klaver kan bloedverdunnende eigenschappen hebben, wat kan interfereren met bloedstolling. Mensen die bloedverdunners gebruiken of bloedstollingsproblemen hebben, moeten voorzichtig zijn en medisch advies inwinnen.

  3. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor rode klaver. Als je allergische reacties zoals jeuk, zwelling, huiduitslag of ademhalingsproblemen ervaart na het drinken van rode klaver thee, stop dan met het gebruik en zoek medische hulp.

  4. Interacties met medicijnen: Rode klaver kan interageren met bepaalde medicijnen. Mensen die medicijnen gebruiken, met name hormoonbehandelingen of antistollingsmiddelen, moeten hun arts raadplegen voordat ze rode klaver thee gaan gebruiken.

Het is altijd verstandig om met een zorgverlener te praten voordat je grote veranderingen aanbrengt in je dieet of levensstijl, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Rode klaver thee bestellen

Rode klaver thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »