Ontzurende kruidenthee

Je lichaam ontzuren, wat houdt dat precies in? Tegenwoordig wordt er veel gesproken over detoxen, ontzuren, zuur-base balansen en ontgiften. Wij vertellen je graag over de verschillen en overeenkomsten van deze trends!

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Ontzurende kruidenthee

Je lichaam ontzuren, wat houdt dat precies in? Tegenwoordig wordt er veel gesproken over detoxen, ontzuren, zuur-base balansen en ontgiften. Wij vertellen je graag over de verschillen en overeenkomsten van deze trends!

Waarom verzuurt een lichaam?              

Als het lichaam voedingsmiddelen verwerkt of zich inspant ontstaan er zuren. Je organen breken eiwitten en vetten af en daarbij ontstaan zure afvalstoffen. Zure stoffen zijn stoffen met een pH waarde van 7 of lager (pH is minimaal 0 en maximaal 14). Ook als je ouder wordt verzuurt het lichaam langzaam maar zeker steeds sterker. Dit houdt in dat pH waarde van je bloed daalt. De ideale pH waarde van het bloed ligt tussen de 7,35 en 7,45. Ongezonde en sterk bewerkte voeding zorgt ervoor dat je lichaam zure afvalstoffen aanmaakt. Ook het welbekende verzuren na het sporten betekent dat er eiwitten of vetten afgebroken worden. Naast deze zure stoffen heeft het lichaam ook volop basische stoffen die ervoor zorgen dat de zuren worden geneutraliseerd. Ook scheiden we de zure stoffen af via urine, zweet en ademhaling. Met het drinken van ontzurende kruidenthee krijg je veel basische voedingsstoffen binnen die je lichaam helpen te ontzuren. Dit zorgt voor een betere zuur-base balans van het bloed.

Ontzuren of detoxen?

Ontzuren en detoxen lijken best veel op elkaar en worden daarom ook wel eens met elkaar verward. Met het detoxen of ontgiften van je lichaam richt je je eigenlijk op alle afvalstoffen in het lichaam, waaronder zuren maar ook andere stoffen. Met het ontzuren worden alleen de zuurstoffen aangepakt en richt je je op de zuur-base balans van het bloed.

Waarom moet de zuur-base balans goed zijn?

Als het lichaam de zure afvalstoffen niet voldoende kan afscheiden of neutraliseren slaat het lichaam de zuren op in het bloed. Dit kan zorgen voor een verhoogd cholesterol, een teveel aan vetzuren, urinezuren, sulfaat, fosfaat en bijvoorbeeld nierstenen. Ook een hoge bloeddruk, artrose, fibromyalgie en psoriasis kunnen ten gronde liggen aan een verstoorde zuur-base balans.

Basische kruidenthee

Alle kruiden zijn per definitie basisch en hebben een alkalische werking. Het drinken van een willekeurige kruidenthee werkt dus al licht ontzurend. Het is dus absoluut goed om regelmatig kruidenthee te drinken. Wil je je lichaam echt hard aan het (ontzurende) werk zetten dan is het goed om eens te kijken naar een echte ontzuringsthee. Deze ontzurende kruidenthee bevat een combinatie van vele kruiden.

Bijwerkingen ontzurende kruidenthee

Ontzuren kan soms leiden tot lichte bijwerkingen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huiduitslag, spierpijn etc. Dit gebeurt vooral wanneer de ontgifting te snel verloopt en dit is in het geval van ontzuren met thee extreem zeldzaam. Neem in het geval van klachten altijd contact op met je (huis)arts.

 

Let op, deze blog vervangt geen medisch advies. Neem bij twijfels of bij medicijngebruik altijd contact op met je arts voordat je kruidenthee gebruikt.

Bestel heerlijke ontzurende kruidenthee bij Van Bruggen Thee

Ontzurende kruidenthee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en cadeauproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij je pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »