Koffievariaties: Caffè Latte, Caffè Mocha & Flat White

Koffievariaties: Caffè Latte, Caffè Mocha & Flat White

Op het gebied van koffie is de keuze tegenwoordig reuze. Bij het binnenstappen van een koffiebar zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij leggen je graag uit hoe bepaalde koffievariaties in elkaar zitten en hoe je deze gemakkelijk thuis kunt bereiden. In deze eerste blog over koffievariaties behandelen wij de Caffè Latte, Caffè Mocha & Flat White.

Caffè Mocha
Een warme chocolademelk met een shot espresso en gestoomde melk. Vaak worden gelijke delen espresso en chocolademelk gebruikt naast een kleinere hoeveelheid stoom. Een dubbel shotje espresso (60 ml) wordt normaal toegevoegd aan gelijke (of iets grotere) hoeveelheid chocolademelk, naast ongeveer 20-40 ml gestoomde melk. Je kan een klein laagje geschuimde melk bovenop toevoegen en om de cacaosmaak wat te vergroten kan je wat cacaopoeder toevoegen bovenop het schuim.

Flat White
Een koffievariatie die oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en Australië komt. Kleiner dan een latte en afgerond met een microschuim van zowel geschuimde als vloeibare (gestoomde) melk. Dit creëert een gelijk en soepel mengsel van melk zonder laagjes die je bij een latte of cappuccino ziet. Zet een espresso en schuim daarnaast melk op in een kopje. Giet vervolgens de melk bij de espresso. De verhoudingen zouden ongeveer 1/3 espresso en 2/3 melk moeten zijn.

Caffè Latte
Afkomstig uit Italië en kan worden beschouwd als de grote broer van de cappuccino. Wordt vaak gemaakt met een dubbele shot espresso, wat voor 1/3 van het kopje zorgt. Daarna voeg je nog 2/3 gestoomde melk toe en een kleinere laag van geschuimde melk bovenop. Net als bij een cappuccino voeg je de gestoomde melk en de espresso in lagen toe. Geniet er van!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »