Zelf Sparkling Tea maken!

  • Geplaatst op
  • 0
Zelf Sparkling Tea maken!

Op zoek naar een verrassende alcoholvrije dorstlesser voor een zomerse dag of een feestje. Maak zelf sparkling tea en varieer eindeloos met onze losse theesmaken! Wat dacht je van een alcoholvrije mojito of een roze of blauwe sparkling tea voor een babyshower? Lees snel hoe je sparkling tea maakt!

Zelf sparkling (ice)tea maken

Sparkling tea is eigenlijk niets anders dan een coldbrew thee met bruiswater. Tegenwoordig kan je het kant en klaar in hippe smaakjes kopen. Leuk als alcoholvrije cocktail, of gewoon als lekkere dorstlesser! Wil je liever je eigen lievelingssmaak gebruiken en een goedkopere sparkling tea maken? Lees dan snel verder!

 

Wat heb je nodig voor sparkling tea?

8 gram thee (onze tips:black mojito, Onmeundig lekker, Blue lagoon of Mango Grapefruit! of bekijk al onze ijsthee favorieten hier:)

1 klein kopje of bakje met koud water

1 liter bruiswater

Evt. vers fruit of verse kruiden zoals munt, citroenmelisse, citroen, komkommer of aardbei

 

Hoe maak je zelf sparkling tea?

Meet 6 gram van de thee van jouw keuze af (plusminus 4 maatschepjes) en doe deze thee in het kleine kopje of kleine bakje met koud water. Filteren doen we later pas, dus je hebt nu geen filter nodig. Zo heeft de thee lekker veel ruimte om smaak af te geven. De thee wordt koud gebrouwen, ook wel coldbrew genoemd. Dit voorkomt een bittere smaak. De thee moet vervolgens minimaal 8 uur trekken. Het is handig als je het kopje ’s avonds in de koelkast zet. Dan kun je in de ochtend verder met je sparkling tea!

 

Neem het kopje met sterk getrokken thee uit de koelkast en zeef het in een grote kan, waar minimaal 1,2 liter in past. Je kan hiervoor het beste een fijnmazige RVS zeef gebruiken. Voegvervolgens de liter bruiswater toe en eventueel nog verse kruiden of fruit naar keuze et voilá! Een heerlijke dorstlesser!

 

Tip: wil jij een leuke alcoholvrije cocktail voor een babyshower? Gebruik dan Blue Lagoon voor een blauwe sparkling tea (let op dat je geen citroen toevoegt, dan wordt het drankje paars) en Onmeundig lekker voor een roze sparkling tea.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »