Examenstress de baas!

  • Geplaatst op
  • 0
Examenstress de baas!

Examenstress de baas met onze tips.

Examenstress de baas

De schoolexamens gaan weer beginnen en elk jaar weer krijgen wij de volgende vragen binnen: Welke thee moet ik drinken om me beter te kunnen concentreren met het examen? Of; Welke thee zorgt ervoor dat ik toch beter kan slapen of rustig kan blijven? En hoeveel moet ik er dan van drinken? Kortom, hoe word ik examenstress de baas?

 

Wat is concentreren?

We concentreren ons het hele jaar door; de werkzaamheden die we uitvoeren, een berekening maken, een mail maken of tijdens het voeren van een telefoongesprek. We concentreren ons suf, alleen zelden zo lang achtereen als bij een schoolexamen.

Concentreren is de focus op één onderwerp. Je voelt een gezonde spanning; je staat ‘aan’. Al het andere wat om je heen gebeurt gaat langs je heen. Concentratie is iets wat je kan oefenen. Een examen duurt soms tot wel drie uur, maar drie uur achter elkaar focussen is erg lastig. Zorg dus dat je oefent met concentratieperiodes én plan rustperiodes in. Oefen thuis met bijvoorbeeld oude examens en probeer iedere keer iets langer geconcentreerd te blijven. Zo’n ingepland rustmoment is het ideale moment voor een kopje thee en wat rek- en strekoefeningen.

 

Thee ter ondersteuning

Waar de één een energieboost nodig heeft om gefocust te kunnen blijven, moet de ander, die wat meer hyperdepieper is, juist tot rust komen om te kunnen concentreren. Kies daarom de thee die bij jou past. We helpen je graag!

We hebben een aantal soorten losse thee die geschikt zijn voor ontspanning en we hebben er ook een aantal die energie geven. Daarnaast kun je kiezen uit een enkelvoudige thee, van één kruid, één bloem of één soort gemaakt of juist voor een combinatiethee, een thee met meerdere ingrediënten en eigenschappen.

Bekijk alle rustgevende thee hier!

 

Thee voor ontspanning

We hebben hier enkelvoudige theeën voor, zoals kamillethee en moringathee, valeriaanwortel thee en lavendel thee.

Maar we hebben ook hele mooie combinaties van kruiden die op meerdere vlakken kunnen helpen ontspannen zoals:

 

Thee voor focus

Onze enkelvoudige verveinethee of ginsengwortel is hiervoor zeer geschikt. Ook voor het ondersteunen bij focus hebben we fijne combinaties gemaakt zoals:

 

De knallerrrrr voor het examen is groene thee

Losse groene thee heeft veel meer gezonde eigenschappen dan water of welke thee dan ook. Hierin zitten namelijk stofjes (dopamine en serotonine) die je helpen ontspannen en inspannen. Daardoor ervaar je weer minder stress en kun je je beter focussen.

 

Groene thee

  • Helpt je geheugen;
  • Zorgt voor sneller herstel van je spieren;
  • Houdt je alert;
  • Helpt bij ontspannen, je goed voelen, het stimuleert de afgifte van de gelukshormonen dopamine en serotonine;
  • Zorgt dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

 

Welke groene thee kan ik het beste drinken?

Onze selectie losse groene thee hebben we met veel zorg en oog voor kwaliteit vormgegeven. Als jij ondersteuning nodig hebt bij je concentratie tijdens je examen dan raden wij China Gunpowder aan. De bladeren van deze losse groene thee zijn gerold en lijken op het buskruit van vroeger, vandaar ook deze naam. De smaak is vrij ruig en intens. Deze thee maakt je helder en fris. Klaar voor het examen!

Voor groene thee geldt, dat je het gekookte water eerst een tijdje moet laten staan voordat je het op de theebladeren giet. De adviestemperatuur om er thee van te zetten is ongeveer 75 graden. Zet je groene thee op deze manier, dan wordt deze niet bitter en blijft de kwaliteit behouden.

 

Hoeveel thee moet ik daarvan drinken?

Om enig effect te krijgen van het drinken van groene thee dienen er zeker 5 kopjes gedronken te worden. Dat komt neer op een liter; dat is een flinke thermosfles vol met groene thee. Oftewel tijdens het examen, ieder half uur een kop.

Drink in ieder geval niet meer dan 10 kopjes per dag, anders krijg je een teveel aan theïne binnen.

Welke thee jou het beste ondersteunt tijdens het examen is heel persoonlijk. Wij raden een groene thee of een opwekkende kruidenthee aan voor iedereen die een gezonde losse thee zoekt die je helder, fris en gefocust houdt. Veel succes met de examens!

 

Examen cadeaupakket

En ben je dan geslaagd of ken je iemand die geslaagd is? Dan vier je dat natuurlijk met een leuk cadeaupakket! Bekijk hier al onze aanraders voor wanneer iemand geslaagd is!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »