Maak kennis met Chai Latte

Maak kennis met Chai Latte

De laatste jaren is chai latte één van de nieuwe trends onder de theeliefhebbers. Deze warme melkdrank maakt van veel mensen opeens fervente theedrinkers. Wat is het precies? Laten we nader kennis maken.

Je kunt tegenwoordig bij geen enkele koffieketen meer binnenkomen of er staat wel chai of chai latte op het menu. Tot voor enkele jaren was chai iets dat alleen gedronken werd in Azië en het oosten van Afrika. Toch is het niet gek dat deze kruidige volksdrank hier zo populair aan het worden is. Deze drank, die oorspronkelijk bestaat uit zwarte thee, (opgeklopte) warme melk, een specerijenmengsel en een zoetmiddel (bijvoorbeeld honing), is echt hartverwarmend.
 

Chai latte

In sommige landen betekent chai gewoon thee, maar als we het in Nederland over chai hebben dan bedoelen we meestal de Indiase drank die gemaakt is van een kruidige zwarte thee met melk. Chai is dus altijd met melk, vandaar dat wij vaak de toevoeging latte gebruiken. Oorspronkelijk wordt deze drank altijd warm gedronken, maar ook koud kan verrassend zijn!

 

Chai Masala kruiden

Het specerijenmengsel - ook wel masala genoemd - verschilt per streek en zelfs per familie. Meestal is het een geurige combinatie van o.a. gember, kardemom, kruidnagel, peper en kaneel. Je kunt zo’n mix zelf maken, maar het is natuurlijk veel makkelijk om ze online bij ons te kopen. In onze webshop vind je chai op basis van verschillende theesoorten. Hiervan zet je een sterke thee die je mengt met warme - eventueel opgeklopte - melk. Dit kan natuurlijk ook sojamelk, amandelmelk of rijstmelk zijn. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare chaipoeders te koop. Natuurlijk super gemakkelijk, maar deze poeders zijn vaak behoorlijk gezoet en bevatten veel andere toevoegingen.

Is Chai latte gezond?

Chai latte bevat net als gewone chai thee vele gezonde kruiden en specerijen, antioxidanten en andere gezonde eigenschappen en daarnaast natuurlijk een fractie van de cafeïne van een kop koffie. Daarentegen is koemelk een erg calorierijke toevoeging, met een plantaardige melk voorkom je die calorieën. 

Choco chai latte

Heb jij wel eens gedacht aan de combinatie van chocolademelk met chai kruiden? Wij wel! En wij hebben het allerlekkerste product daarvoor gewoon in onze webshop! Met de choco chai latte tabletten heb je een kant-en-klare lekkernij die je alleen nog hoeft op te lossen in een mok warme melk! Koop onze choco chai latte tabletten hier!

Chai latte maken

Met onze heerlijke chai thee kun je heel goed chai latte maken. Chai latte betekent eigenlijk thee met melk. Je kunt hiervoor koemelk gebruiken maar ook een plantaardige melk zoals havermelk, amandelmelk of sojamelk. Net wat je zelf lekker vindt!

Verwarm 100ml melk met een scheutje water en met (ongeveer) een halve doseerlepel van de chai thee in een pannetje.

Haal het van het vuur en doe er een doseerlepel chai thee bij (bij een chai op basis van groene thee even laten afkoelen tot 70 graden). Laat het even trekken en zeef het mengsel vervolgens. (Een alternatief is om chai thee in een theefilter te doen)

Voeg naar smaak suiker of honing toe. Schuim een beetje warme melk op en serveer bij de chai tea. Enjoy! 

Tip: maak je chai latte extra feestelijk met bijvoorbeeld kaneelstaafjes, steranijs en wat kaneel!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »