Catalogus

Bubble tea – de trend uit Azië!

Bubble tea, ook wel bubbel tea of boba tea genoemd, is een super populair drankje dat is overgewaaid vanuit Azië. Bubble tea is een combinatie van thee, (plantaardige) melk, fruitsiroop en ‘balletjes’. Deze balletjes kunnen zowel tapioca parels zijn maar ook popping boba parels zien we steeds vaker! Door deze combinatie van ingrediënten en texturen wordt het een heel bijzonder drankje. Bubble tea koop je vaak in een plastic beker met een extra breed rietje om de balletjes op te kunnen slurpen. In grote steden zijn vele bubble tea afhaalplekken te vinden tegenwoordig, maar ook thuis kun je bubble tea zelf maken.

Verschillende soorten bubble tea

Popping boba en tapioca parels zijn beide ingrediënten die gebruikt kunnen worden in bubble tea. Het verschil zit hem in de textuur en de smaak. Traditioneel gezien worden tapioca parels gebruikt voor bubble tea. Popping boba is wat nieuwer en hipper! Dit zijn balletjes gevuld met fruitsiroop. Beide ingrediënten zijn populair en kunnen afzonderlijk of samen in bubble tea worden gebruikt.

Bubble tea met Tapioca parels

Tapioca parels zijn balletjes gemaakt van het zetmeel van de cassaveplant. Om tapioca parels te maken moeten deze parels een tijdje in kokend water worden gelegd om een soort gummy-bear/ gelei textuur te krijgen. De tapioca parels hebben van zichzelf nauwelijks smaak. Ze worden vooral toegevoegd voor de textuur. Je kan de tapioca parels wel smaak geven. Je kan dan in plaats van kokend water ook thee en/of suiker toevoegen aan het water waar de tapioca parels in worden gekookt. Hierdoor krijgen ze meer smaak! Tapioca parels worden ook wel gebruikt in andere recepten zoals desserts!

Bubble tea met popping boba

Popping boba zijn kleine balletjes gevuld met fruitsap of fruitsiroop die je toe kan voegen aan je bubble tea in plaats van tapioca parels. Deze balletjes zijn niet geleiachtig zoals de tapioca parels maar ‘poppen’ open als je erop bijt en dan heb je dus een heerlijke zoete fruitsensatie in je mond! Omdat bubble tea vaak wordt gemaakt met groene jasmijnthee of zwarte thee, wat van zichzelf zeker niet zoet is, geeft dit een heel verrassende ervaring. Een combinatie van popping boba en tapioca parels is ook mogelijk! Popping boba wordt ook wel gebruikt als decoratie en smaakmaker voor desserts of cocktails. Popping boba is gemaakt van veganistische ingrediënten.

Is boba tea hetzelfde als bubble tea?

Met boba tea en bubble tea wordt vaak hetzelfde bedoeld. In verschillende delen van de wereld bestaan er voorkeuren voor welke naam vaker wordt gebruikt, maar doorgaans wordt hetzelfde drankje bedoeld. De naam bubble tea slaat trouwens niet op de balletjes die erin zitten, maar op het schuim dat bovenop het drankje ontstaat na het schudden van de melk met de thee en de parels. Boba is een Vietnamees woord dat dan weer wel op de balletjes slaat. Traditioneel gezien wordt bubble tea gemaakt met een zwarte of groene thee, fruitsiroop, melk en tapioca parels. De nieuwere drankjes worden ook ge maakt met fruitballetjes (popping boba), maar ook matcha of koffie worden wel gebruikt in bubble tea. Daarnaast heb je allerlei toppings zoals aloë vera balletjes, pudding en fruitsoorten. Je kan soms je boba tea helemaal zelf customizen!

Hoe maak je bubble tea?

Als je thuis bubble tea wil maken moet je eerst bepalen wat voor soort bubble tea je wil maken. Wil je popping boba gebruiken of tapioca parels, of misschien wel allebei? Wat voor smaken en texturen wil je in je drankje? Wil je nog extra toppings toevoegen? Je kan alle kanten op! Het onderstaande recept kun je als basis aanhouden.

 

Bubble tea basisrecept

Benodigdheden:

 • Een klein handje popping boba en/of tapioca parels
 • 2 doseerlepels losse thee (groen, zwart, rooibos of kruidenthee, het kan allemaal!)
 • Een theefilter of theezeef
 • Een scheutje siroop naar keuze
 • optioneel: 100 ml (plantaardige) melk
 • Eventuele toppings zoals popping boba, vers fruit of karamel.
 • IJsklontjes
 • Een cocktailshaker als je voor een ‘schuimige’ variant wil gaan
 • Een groot glas en een extra breed rietje
 • (plantaardige) melk kan worden toegevoegd indien je gebruik maakt van tapioca parels

Werkwijze:

 1. Zet 100 ml sterke thee met 2 doseerlepels. Gebruik een theefilter. Je kan zelf kiezen welke losse thee je wil. Bijvoorbeeld groene jasmijnthee is erg populair, of probeer het eens met de zwarte thee ‘Darjeeling'.
 2. Kook de tapioca parels zoals aangegeven op de verpakking, of vervang het kokend water voor de variatie eens voor kokend water met thee en suiker. Koos je popping boba? Sla deze stap dan over.
 3. Doe de tapioca parels (afgekoeld) en/of de popping boba in een glas met de gekozen siroop. De hoeveelheid van de siroop kun je op je eigen smaak afstemmen. Bij tapioca parels zou je iets meer siroop kunnen toevoegen en bij de popping boba iets minder, deze zijn namelijk zelf al erg zoet.
 4. Voeg flink wat ijsklontjes toe aan het glas.
 5. Giet de thee over de parels en de siroop en roer even goed (indien je hebt gekozen voor tapioca parels kun je het glas afvullen met de (plantaardige) melk. Evt shaken in een cocktailshaker en klaar is je bubble tea!). Natuurlijk kun je daarna nog toppings toevoegen naar keuze. Let op, gebruik je een plastic beker in plaats van een glas laat de thee dan even iets afkoelen voordat je het over de ijsblokjes gooit.

Klaar om te gaan genieten!

 

Bubble tea pakket om zelf aan de slag te gaan

Wil jij nou zelf wel eens aan de slag om zelf bubble tea te maken? Dan kun je bij ons leuke starterssets aanschaffen! Ook tapioca parels kan je bij ons los kopen. We hebben verschillende soorten popping boba en siropen in ons assortiment. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van thee en probeer dit populaire Aziatische drankje eens!

Ga thuis bubble tea maken met de thee Van Bruggen Thee

Bubble tea maken maken? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsproducten van te maken! Al onze losse thee en thee cadeaus zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. In al onze 350 soorten thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »