Oma weet raad: Brandnetel, Lindebloesem & Kamille(bloesem)

Oma weet raad: Brandnetel, Lindebloesem & Kamille(bloesem)

Oma Tonnie vertelt je alles over de gezonde eigenschappen in onze kruidenthee. Deze keer staan de kruiden brandnetel, lindebloesem & kamille(bloesem) in de schijnwerpers. Lees hieronder welke geneeskrachtige en gezonde eigenschappen deze kruiden bevatten.

Brandnetel

Bij het noemen van dit kruid denken we meestal aan de lichamelijke gevolgen wanneer we met de brandnetel in aanraking komen. Echter kent deze plant ook veel waardevolle bestanddelen. Hierdoor word de kruidige plant is sinds de eeuwigheid enorm gewaardeerd vanwege zijn reinigende werking. Brandnetel zit vol provitamine A, ijzer (bloedarmoede) en het bevat volop minerale zouten. De bladeren zijn ook geschikt bij diarree of andere spijsverteringsstoornissen en de thee is naast bloedzuiverend en ontgiftend ook bloedstelpend en licht urinedrijvend. Klik hier om brandnetelthee te bestellen.

 

Lindebloesem

Het schijnt dat de positieve eigenschappen van lindebloesem al in de Middeleeuwen bekend waren. Ook vandaag de dag behoort het tot de bekendste ‘wondermiddelen’ van de natuur. De thee kalmeert en biedt rust in tijden van spanning en stress. Daarnaast helpt het bij maag- en buikrampen en bevordert het de spijsvertering en de bloedcirculatie. De kruidenthee van lindebloesem stimuleert het zweten en de urineproductie. Ook bij verkoudheid en koorts wordt lindebloesem aangeraden (heet gedronken en gezoet met honing) omdat het koortsverdrijvend en slijmoplossend werkt. Deze thee thuis proberen? Klik hier om lindebloesem thee te bestellen!

 

Kamille(bloesem)

Misschien wel het meest gebruikte kruid in de geneeskunde. Er worden talrijk positieve eigenschappen aan kamille en kamillebloesem toegewezen. Al sinds oudsher is men overtuigd van de rustgevende werking van kamille en kamillebloesem. Door het rustgevende effect is een kopje kamillethee uitermate geschikt voor het slapengaan en helpt het tegen stress, vermoeidheid, nervositeit, spanning en hoofdpijn. Daarnaast werkt kamille goed bij allergische reacties zoals acne en ontstekingen.

Ook uitwendig kan de thee gebruikt worden. Het werkt namelijk ontstekingsremmend en het helpt tegen jeuk. Als je verkouden bent helpt het om te stomen met kamillethee en ook de huid reageert vaak goed op dit kruid. Losse thee kamillebloesem bestel je hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »