Oma weet raad: Superfoods

Oma weet raad: Superfoods

De hele maatschappij lijkt bezig te zijn met hetgeen hij/zij binnenkrijgt. De term 'superfoods' is niet meer weg te slaan uit de supermarkt. Onze oma weet hier wel raad mee en belicht een drietal superfoods in deze blog. Superfoods en -vruchten die ook voorkomen in enkele melanges losse thee uit onze webshop.

Rozenbottel

Rozenbottel is de vrucht van een roos. De kleur van de vrucht is afhankelijk van de kleur van de roos. De vrucht wordt veel gebruikt als basisingrediënt, zoals voor Roosvice. Rozenbottel bevat vijf keer meer vitamine C dan de citroen en het is bron van mineralen. De vrucht heeft een ontstekingsremmende werking voor gewrichtspijnen zoals jicht. Rozenbottel bevat selenium, dit is een spoorelement dat als antioxidant functioneert. Het helpt je lichaam om alfvalstoffen te verwijderen en heeft hierdoor een positief effect op je spijsvertering. Zijn aromatische vruchten smaken licht bitter en zoetig en bevatten behalve fruitzuren en minerale stoffen ook ijzer en de vitamines A, B, E, P en K.

Dat rozenbottelschil een gezonde werking heeft mag dus duidelijk wezen. Het bevat polyfenolen die voor een beter bloeddruk zorgen waardoor hart- en vaatziekten worden tegengegaan.De schillen hebben we reeds verwerkt in een groot aantal theemelanges maar op veler verzoek hebben we nu ook met een pure thee. Een heerlijke kruidenthee met enkel en alleen rozenbottelschillen. Bestel deze thee door hier te klikken.Goji

Volgens velen de gezondste bes ter wereld en ze zijn ook nog eens erg lekker. De Goji-bessen zijn rijk aan vitamines (zoals vitamine C), mineralen, aminozuren en antioxidanten (selenium). In China worden de Goji-bessen veel verwerkt in medicijnen, net als in de dagelijkse keuken. Hier worden ze ook wel “happy berries” genoemd. Men gelooft dat de bessen helpen bij het afvallen, om beter en dieper te slapen, tegen acne en huiduitslag. Goji bessen zouden namelijk een positief effect hebben op verschillende chronische ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, koorts en leeftijdsgerelateerde oogproblemen. Tevens hebben de Goji-bessen hebben een positief effect op de lever en de nieren. Kortom een heus superfood! Van Bruggen Thee heeft de Goji-bessen verwerkt in een verfijnde vruchtenthee welke online te bestellen is.

 
 

Granaatappel

Eveneens een supergezonde vrucht waarvan de oude Egyptenaren overtuigd waren dat het een levenselixer was. Helaas zal het je geen eeuwige jeugd brengen maar de granaatappel heeft zeker allerlei gezonde eigenschappen. De vrucht bevat namelijk veel kalium en vitamine C. Het bevat ook meer polyfenolen, dit zijn krachtige antioxidanten,  dan rode wijn en groene thee De rode pitjes uit de vrucht heeft een ontstekingsremmende werking en daarnaast werkt het bloeddruk verlagend, zorgt het voor een mooie huis en helpt het tegen overgangskwalen. Granaatappel kan ook helpen tegen erectieproblemen en er wordt een preventieve werking tegen hart- en vaatziekten toeschreven aan deze supervrucht.

Van Bruggen Thee heeft deze supervrucht verwerkt in een frisse vruchtenthee met stukjes gewone appel. Via onze webshop haal je deze thee in huis!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »