Koffievariaties: Cappuccino, Caffè Breve & Espresso con Panna

Koffievariaties: Cappuccino, Caffè Breve & Espresso con Panna

Op het gebied van koffie is de keuze tegenwoordig reuze. Bij het binnenstappen van een koffiebar zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij leggen je graag uit hoe bepaalde koffievariaties in elkaar zitten en hoe je deze gemakkelijk thuis kunt bereiden. In deze tweede blog over koffievariaties behandelen wij de Caffè Breve, Espresso con Panna & de alom bekende cappuccino.

Cappuccino

Je zou denken dat deze koffie uit Italië komt maar deze drank vindt zijn oorsprong in Wenen, de koffiehoofdstad van de wereld. Een Cappuccino bestaat voor 1/3 uit espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim. Bovenop kan je ervoor kiezen om cacaopoeder of kaneelpoeder toe te voegen maar eigenlijk is dit ‘not done’. Het poeder kan het schuim namelijk aantasten. In ons land wordt het echter als gebruikelijk ervaren om cacaopoeder toe te voegen. De perfecte cappuccino bestaat uit zoet melkschuim en sterke koffie. Voor een sterke koffie heeft u de juiste koffiebonen nodig. Een toegankelijke drank die tegenwoordig op elk moment van de dag gedronken wordt.

 

Caffè Breve

Caffè Breve is een espressodrank op een vergelijkbare basis als die van een cappuccino, maar dan met de helft gestoomde melk en de helft warme melk. Probeer het maar eens wanneer je een verrassende (maar suikervrije) wil espresso drinken.

 

Dranken zoals Caffè Breve zijn vaak wat pluiziger dan de gemiddelde lattèdranken vanwege het feit dat ze voor de helft gestoomde melk bevatten. Kies ook eens voor een andere soort melk, bijvoorbeeld volle melk of vetarme (of vetvrije melk). Zo kan je spelen met de smaak alsmede met de hoeveelheid vet en cholesterol in je drank.

 

Espresso con Panna

Betekend letterlijk ‘espresso met room’. De Espresso con Panna (of Caffè Panna) is een enkele of dubbel shot espresso gegarneerd met een toefje slagroom. Ondanks dat deze drank een ouderwets karakter heeft is het nog steeds erg populair.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »