Nieuws en Weetjes van Van Bruggen Thee

Koken met thee: Polenta in Sencha groene thee

Koken met thee: Polenta in Sencha groene thee In Italie is polenta een basisgerecht, dat vroeger door de armen werd gegeten. In de Nederlandse keuken kom je het echter weinig tegen. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden. Wij kiezen hier voor gebakken, krokante polenta in blokjes gesneden. De smaak van groene thee past perfect bij het romige van de polenta.

Koken met thee: Vis in theekorst

Koken met thee: Vis in theekorst Een gerecht dat er erg spectaculair uitziet en vrij gemakkelijk te maken is. Middels een zoutkorst wordt de vis afgesloten en kunnen de sappen die vrijkomen bij de verhitting van de vis blijven circuleren in de zoutkost. Het is een bereidingstechniek die vaak wordt toegepast in mediterrane landen. De vis droogt hierdoor niet uit en krijgt, mede door de kruiden in de thee, extra smaak.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »