Nieuws en Weetjes van Van Bruggen Thee

Koken met thee: Theesoep met fruit en munt

Koken met thee: Theesoep met fruit en munt Ditmaal maken we een soep van groene thee. Een dessertsoep wel te verstaan, met fruit en munt. Heerlijk fris en uitermate geschikt voor het mooie weer (dat nu echt maar eens moeten komen). De soep is vrij makkelijk en snel te maken. Dit recept is goed voor vier personen.

Koken met thee: Rotolo van spinazie

Koken met thee: Rotolo van spinazie Beurre blanc is een klassieke saus. Een saus die soms wel iets spannender mag. We hebben ontdekt dat de combinatie van roomboter met Ceylon thee (zwarte thee) werkelijk verrukkelijk is. Bij deze saus kiezen we ditmaal voor een Italiaanse rotolo van spinazie.

Koken met thee: Crème brûlée

Koken met thee: Crème brûlée Earl Grey van goede kwaliteit onderscheidt zich door reuk en smaak. Deze smaakt absoluut niet bitter en heeft tijdens het drinken iets vettigs. Door dit recept leer je het vet uit de thee te onttrekken. In ons lichaam heeft dit vet een positief effect. Het heeft een gezonde en reinigende werking en kan het opgeblazen gevoel na een maaltijd wegnemen.

Koken met thee: Varkenshaas

Koken met thee: Varkenshaas Varkenshaas, een klassiek en bekend gerecht die iedere liefhebber van vlees eens op zijn of haar bordje heeft gehad. Meestal geserveerd met een champignonsaus maar wij doen het ditmaal anders, namelijk met een chutney van appel en Zwarte Chai thee. Lees hier het hele recept.

Koken met thee: Tiramisu met matcha thee

Koken met thee: Tiramisu met matcha thee Tiramisu is een nagerecht dat altijd in de smaak valt. Van oorsprong is het een Italiaans dessert en wanneer je het vertaald kom je erachter dat het zoiets betekend als ‘maak me blij’. Van een lekkere tiramisu worden wij inderdaad erg blij. Het is dan wel een caloriebom maar af en toe mag je best zondigen.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »