Koken met thee: Lamschenkel

Koken met thee: Lamschenkel

Geef lamschenkel een bijzonder accent mee door een bouillon te trekken van Cascara thee en hier en saus van te maken om de schenkel in te garen. Lees hier over dit fijne vleesgerecht

Geef de lamschenkel een bijzonder accent mee door een bouillon te trekken van Cascara thee en hier en saus van te maken om de schenkel in te garen.
 
Fruit 1 rode ui en 2 tenen knoflook in een pan met olijfolie op laag vuur. Bak 1 eetlepel tomatenpuree zachtjes mee. Blus het mengsel af met 200 ml Cascarathee en laat voor een derde inkoken. Voeg 400 gr. gepelde tomaten, 1 eetl. sukrin en 2 eetl. Provençaalse kruiden toe en laat 20 minuten inkoken op laag vuur.
 
Wrijf de schenkel in met peper en zout en schroei ze op hoog vuur aan alle kanten dicht. Leg de schenkels in een braadslede en schenk de saus er overheen. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en braad het geheel 1,5 uur in de oven (140 °C). Braad ze daarna nog 30 minuten zonder aluminiumfolie.
 
Eet smakelijk!

Bron: Koken met thee - Frank van der Zande 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »