Koken met thee: Eendenborst

Koken met thee: Eendenborst

Eendenborst met gekonfijte aardappel en wortelpuree met gemberthee. Gember en wortel is al een bewezen goed huwelijk. De gemberthee geeft deze combinatie een klein bittertje.

Ingrediënten:

  • 4 eendenborstfilets
  • 3 grote wortels
  • 250 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • 2 gram gemberthee
  • 4 roseval aardappels (geschild)
  • 250 ml bouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • 50 gram roomboter

 

Bereiding:

  1. Bestrooi de filets aan beide kanten met peper en zout. Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings in. Sauteer de eend in een koekenpan zonder boter op de vetkant totdat er een mooie dichtgeschroeide zijde ontstaat. Sauteer de eend daarna 3 minuten aan de andere kant. Haal de eend uit de pan en laat hem rusten
  2. Pureer de wortels met kokosmelk en breng op smaak met peper en zout. Maal de gemberthee fijn met een vijzel en strooi deze door de wortelpuree. Pureer het vervolgens tot een mooie gladde zalf.
  3. Snijd de aardappels in dunne, gelijkmatige plakjes van ongeveer 3 centimeter dik. Kook de aardappelplakken in bouillon met de kruiden in 20 minuten op laag vuur gaar. Glaceer de aardappels daarna in de boter.
  4. Serveer de eend met de aardappels en de wortelpuree.

Bron: Koken met thee van Karakter Uitgevers, € 24,95 (ISBN 9789045205267)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »