Oma weet raad: Voordelen van groene thee (deel 2)

Oma weet raad: Voordelen van groene thee (deel 2)

Tweede deel van deze reeks. Groene thee is volgens mij één van de gezondste dranken op deze planeet. Een puur natuurproduct dat vele natuurlijke antioxidanten bevat. In deze eerste blog over groene thee zal ik wat verder ingaan op de gezonde eigenschappen van deze heerlijke warme drank.

We zijn aanbeland aan eigenschappen 9 t/m 16. Ik ga u nog meer overtuigen dat groene thee een weldadige drank is.

Ben jij op zoek naar gezonde groene thee? Ons assortiment is ontzettend uitgebreid!

 

9. Goed tegen hart- en vaatziekten

Onze bloedplaatjes plakken aan elkaar vast. Dit wordt aggregeren genoemd. Hierdoor kunnen er propjes ontstaan en die kunnen erg gevaarlijk zijn. Door de flavonoïden in groene thee wordt deze aggregatie van bloedplaatjes voorkomen

 

 

10. Helpt tegen externe genitale wratten

Sinecatechines, een extract in groene thee, wordt gebruikt tegen genitale wratten. Dit extract is ook door de FDA (US Food and Drug Administration) bestempeld als een goedgekeurd geneesmiddel.

 

 

11. Gunstig tijdens de zwangerschap

Zwangerschapshypertensie en diabetes zijn veel voorkomende problemen in de latere stadia van de zwangerschap. Dankzij de hoge concentratie antioxidanten kan groene thee zwangere vrouwen hiertegen beschermen en wordt het immuunsysteem van moeder en kind gestimuleerd.

 

 

12. Gunstig tegen reumatoïde artritis

Groene thee beschermt het kraakbeen in gewrichten omdat het enzym chemokine wordt geblokkeerd. Chemokine zijn eiwitten die ontstekingen in het lichaam bevorderen en de flexibiliteit va het kraakbeen verminderen. Dit laatste is één van symptomen van reumatoïde artritis.

 

 

13. Minder kans op huidkanker

De polyfenolen in groene thee remmen de groei van VEGF (Vasculaire Endotheliale Groeifactor) en HGF (hepatocytgroeifactor). Dit zijn twee eiwitten waarvan bekend is dat het de groei van tumorcellen bevorderd. Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef zorgt groene thee er ook voor dat u huid beter bestand is tegen zonlicht (UV-straling).

 

 

14. Stress en depressie

Onderzoek toonde aan dat bejaarden die veel groene thee dronken minder neerslachtige gevoelens hadden dan leeftijdsgenoten die geen groene thee dronken. Groene thee is goed voor de hersenen. Polyfenolen dragen bij aan een constante aanvoer van glucose richting de hersenen. Glucose is de primaire brandstof voor onze hersenen. Daarnaast bevat thee theanine, een aminozuur dat helpt tegen depressies en angsten.

 

 

15. Impuls voor het immuunsysteem

De reeds genoemde anti-oxidanten, polyfenolen, vitamine C en flavonoïden stimuleren het immuunsysteem. Het helpt je lichaam en zijn gevecht met infecties zoals een verkoudheid of griep.

 

 

16. Kan astma verminderen

Wanneer u last heeft van ernstige astma kan groene thee helpen. Het bevat theofylline en daarvan wordt beweert dat het de spieren rondom de luchtwegen laat ontspannen. Daarnaast vertelde ik de vorige keer al dat groene thee kan helpen bij allergische reacties, zo ook bij astmatische reacties op allergieën. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »