Oma weet raad: Goede eigenschappen van kruiden in thee

Oma weet raad: Goede eigenschappen van kruiden in thee

Onze oma weet raad! Hierbij komt ze met een beknopte lijst van enkele theesoorten en kruiden en hun goede eigenschappen op onze gezondheid. Lees bijvoorbeeld over de goede eigenschappen van rooibos, kaneel, gember en witte thee.

Frambozenblad
Een prima kruid voor energie. Frambozenblad bevat veel vitaminen en mineralen. Ook staat frambozenblad thee bekend om de gunstige werking op de baarmoeder. Er zit frambozenblad in onze volgende theesoorten: Pure frambozenbladthee,  'Weer & Wind' en 'Zomerzwoel'.

Gember
Antihistaminicum en ontstekingsremmend. Het werkt ook tegen wagenziekte en geeft extra smaak. In een hoop theemelanges van Van Bruggen Thee zit gember. 'Gember Cool' en 'Gesneden Gember' bevatten voornamelijk gember. Bekijk hier alle gemberthee.

Kaneel
Helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bevat antioxidanten. Kaneel verlicht de symptonen van artritis. Ook kaneel zit in veel van onze theemelanges, de bekendste zijn: Pure kaneelstokjes, 'Pittige Appel & Kaneel' en 'Kruiden Chai'. 

Pepermunt
Helpt bij het verlichten van pijn, hoofdpijn, en spanningen. Daarnaast valt er een heerlijke kruidenthee van te trekken. Bekijk hier onze 'Pepermunt thee' en/of 'Chocolade Munt'.

Salie
Zorgt voor extra spijsverteringsenzymen en stimuleert de lever. Het helpt ook het bloedsuikerniveau laag te houden en het werkt rustgevend. We hebben pure salie thee en melanges met salie.

Vanille en anijs
Heerlijk voor als je trek hebt in iets zoets. Ze zijn goed voor je humeur, bevatten veel antioxidanten en hebben een kalmerende en verachtende werking op de maag. In onze 'Rooibos 1001 nacht' vind je beide ingrediënten terug. 

Rozemarijn
Helpt bij de vertering van vetten en dat is goed voor de bloedsomloop en het hart. Een zestal theemelanges van Van Bruggen Thee bevatten rozemarijn, zoals: pure rozemarijn thee, ontzurende kruidenthee mix, of 'Inspiratie' .

Oolong thee
Deze thee bevat deels geoxideerde blaadjes en combineert daarmee de voordelen van zwarte en groene thee met een fruitige smaak. Oolong thee helpt bij het afvallen en bevat hoge concentraties cafeïne.  Bekijk onze favoriete oolong theeën 'Formosa dong ding oolong', 'Sinaasappelbloesem Oolong' of onze 'Oolong green chai' eens. Of klik hier voor al onze oolong melanges.


Groene thee
Groene theeblaadjes zijn minder bewerkt en bevatten daardoor meer antioxidanten, vooral catechine die celbeschadigingen helpen te voorkomen. Verlaagt schadelijk cholesterol, geeft de stofwisseling een boost en kan een ontspannend en kalmerend effect hebben. Bekijk hier ons assortiment groene thee.


Rooibosthee
Rooibos is van nature cafeïnevrij. Het bevat twee flavonoïden rutine en quercetine, die voorkomen dat histamine vrijkomt. Histamine is een stof die ons lichaam produceert als reactie op allergenen. Rooibosthee kan ook helpen bij huidirritaties. Bekijk hier onze melanges rooibosthee.

Witte thee
Deze theesoort is het minst bewerkt en bevat de minste cafeïne. Witte thee heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen het cholesterolgehalte en bloeddruk te verlagen. Bekijk onze melanges witte thee.


Zwarte thee
Komt van dezelfde theeplant als groene en witte thee maar het blad is langer is blootgesteld aan zuurstof (oxidatie) waardoor het blad uiteindelijke zwart gekleurd is. De gunstige eigenschappen van zwarte thee zijn; een lager risico op hartziektes, een versterkt immuunysteem en een beter gereguleerd bloedsuikerniveau. Van Bruggen Thee heeft een uitgebreid assortiment zwarte thee.Bron: Gezonde thee - Fern Green (Becht Boeken) 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »