Koken met thee: Pannacotta met vlierbloesemsiroop

Koken met thee: Pannacotta met vlierbloesemsiroop

We hebben ditmaal een dessert gemaakt. Gebaseerd op een recept van Simone van den Berg van 'Simone's Kitchen'. Een zoete pannacotta waarin de smaak van onze groene thee 'China Sweet Osmanthus' goed naar voren komt. Lees verder hoe je ook zo'n heerlijk toetje op tafel zet.

In deze pannacotta wilde Simone de smaak van de losse thee goed naar voren laten komen. Ze liet de thee dan ook meetrekken in de room. Dat was echter veel te subtiel dus uiteindelijk werd de thee ook verwerkt in de saus en dat was een stuk duidelijker qua smaak. Kersen zijn er niet het gehele jaar, maar je kunt altijd gebruik maken van seizoensfruit, zoals stoofperen!

 

 

Ingrediënten:

 

 

Voor de topping:

 

 

Bereiding:

  1. Doe de slagroom in een steelpannetje met de suiker, de vlierbloesemsiroop en de 2 el theeblaadjes. Laat dit langzaam warm worden totdat de suiker is gesmolten. Hoe langer het langzaam kan trekken, des te sterker zal de theesmaak worden.
  2. Doe de blaadjes gelatine in koud water om te weken
  3. Zeef de stukjes thee eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Roer even goed door.
  4. Voeg de yoghurt en de vanille toe en giet in de klaarstaande vormpjes.
  5. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur (maar liever de hele nacht) opstijven in de koelkast
 
 
Serveren:
  1. Maak het fruit schoon en verwijder de pitten. Doe dit in een ruime schaal met de honing en suiker (je kunt natuurlijk ook alleen honing of alleen suiker gebruiken) en giet hier hete thee overheen. Laat het even staan. Het fruit wordt dan iets zachter.
  2. Doe het fruit over in een blender en voeg een beetje van het vocht erbij. Blend tot het de gewenste gladheid heeft. Als het te dik is kun je er nog wat vloeistof bij doen.
  3. Stort de pannacotta uit op een bordje (zie notitie hieronder) en serveer met de fruitpuree.
 
  1. Het lossen van de pannacotta kun je het beste doen door de vormpjes even in heel heet water te houden, om te draaien op een bordje en even schudden. Als het goed is komt de pannacotta dan makkelijk  los uit het vormpje. (ik gebruik altijd aluminium vormpjes, die geleiden de hitte goed)
  2. Hoe meer thee je bij de slagroom doet en hoe langer je het laat trekken des te sterker zal de theesmaak worden.

 

Bron: Simone's Kitchen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »