China Pai Mu Tan | Witte thee | vanbruggenthee.nl - van Bruggen Thee
Van Bruggen Thee

China Pai Mu Tan Superior - Witte thee


China Pai Mu Tan Superior is een witte thee waarbij de theeblaadjes na de pluk in de zon worden gedroogd. De witte thee heeft een geweldige smaak die bloemig is. De kleur van de thee is geelachtig en hij ruikt heerlijk zoetig.

€4,49
Merk: Van Bruggen Thee
Artikelnummer: 309

Heerlijke witte thee tegen scherpe prijs


China Pai Mu Tan Superior is een geweldige losse witte thee. Na de pluk worden de theeblaadjes in de zon gelegd om te drogen. Dit gebeurt volgens een eeuwenoude methode en is zeer primitief. In de zon fermenteert het blad deels en krijgt het een 'Oolong-karakter'. Het fermentatieproces is hierbij afhankelijke van de luchtvochtigheid.

De thee heeft een lichtgele kleur en ruikt heerlijk. U proeft vervolgens een bloemige smaak met lichte zoete tinten. De thee wordt niet bitter

De blaadjes van witte thee worden het minst bewerkt en hierdoor blijven de meeste gezonde stoffen behouden. Zodoende bevat deze thee veel gezonde eigenschappen, zoals antioxidanten, waardoor witte thee gezond voor je is.

Witte thee is erg kwetsbaar en daarom wordt deze thee met afgekoeld kokend water gezet. Dat wil zeggen dat de temperatuur van het water ongeveer tussen de 75˚C-85˚C moet zijn. 

Zetadvies: 1 kop, 1 doseerlepel (2 gram), water temp. 70-85°C, 2-5 min. laten trekken.

100 gram 

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »