Witte thee. Boordevol goede eigenschappen!

  • Geplaatst op
  • 0
Witte thee. Boordevol goede eigenschappen!

Witte thee is niet alleen erg lekker door de subtiele, zachte en soms zoete smaken, het zit ook vol met goede stoffen.
Antioxidanten, Vitamine C, Fluoride en meer. Benieuwd? Lees snel verder...

De voordelen van witte thee

 

De bladeren en knoppen worden geplukt net voordat ze volledig open gaan, wanneer ze bedekt zijn met fijne witte haartjes. Vandaar de naam witte thee!

 

Wat is Witte thee?

Witte thee is net als groene en zwarte thee afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. Hoewel witte, groene en zwarte thee van dezelfde plant komen, smaken ze totaal verschillend.

Witte thee is het minst verwerkt van de drie theeën. Dit zorgt voor het behoud van een hoge hoeveelheid antioxidanten en voor een subtiele en zachte smaak.

 

 

Tegen ziektes

De Polyfenolen die in witte thee zitten, kunnen met hun positieve eigenschappen en in combinatie met een verbeterde levensstijl het risico op hartaandoeningen helpen verminderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hartaanvallen.

Witte thee heeft een zuiverende werking door de flinke hoeveelheid antioxidanten. Dit verlaagd dus de kans op hart -en vaatziekten. Uit onderzoek is gebleken dat witte thee ook een hogere preventieve werking heeft tegen kanker dan groene thee.

 

 

Voor het lichaam

Witte thee bevat een héél laag gehalte cafeïne. Een kopje koffie bevalt gemiddeld 80-120 milligram cafeïne. Een kopje witte thee bevat slechts 5-10 milligram cafeïne.

Het bevat ook fluoride, wat erg goed is voor de botten en het gebit (daarom is het ook verwerkt in tandpasta). Het gaat tandbederf en gaatjes tegen!

 

 

Vitamine C

Behoefte aan een gezonde dosis vitamine C, maar heb je geen groente of fruit in de buurt? Door de minimale bewerking van de witte thee na het plukken, bevat het een hoge concentratie vitamine C, en heeft het dus ook een positief effect op de weerstand!

 

 

Afvallen

Deze wonderthee heeft nog een positieve bijwerking… het gaat de aanmaak van vetcellen tegen! En als er minder vetcellen worden aangemaakt in het lichaam, kan het dus ook minder vet opslaan!

Naast dat het de vetcellen tegengaat, gaan de stoffen in witte thee ook de strijd aan met calorieën. EGCG (epigallocatechinegalaat) zorgt ervoor dat de warmteproductie in het lichaam verhoogt wordt, en je dus meer calorieën verbrand bij alles wat je doet.

Maak je geen zorgen, deze stoffen zorgen er niet voor dat je het heel warm gaat krijgen of dat je extra vermoeid raakt door de activiteiten die je doet!

 

 

Maar...

Alleen witte thee drinken is natuurlijk niet genoeg, een gezonde levensstijl werkt hier ook aan mee. Vet eten, weinig vitamines in het algemeen, roken, suikerrijk eten/drinken en veel cafeïne worden al vaak afgeraden. En hoewel witte thee veel goede effecten heeft, heeft het geen zin als de levensstijl niet wordt aangepast!

Besluit je om jouw manier van “leven” aan te passen? Dan is witte thee een goed begin. Het gaat misschien niet hard, maar de uiteindelijke effecten zijn wel (semi)blijvend! Koop je witte thee bij ons!

 

 

 

Aangeraden maximale dagelijkse hoeveelheid: 8 Kopjes Witte thee.

 

Zet-advies: Laat 4 minuten trekken om het maximale uit de witte thee te halen!

Je kunt het ook langer laten trekken. Er verandert namelijk weinig aan de subtiele en zachte smaak.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »