Theecocktail: Earl Grey Energizer

Theecocktail: Earl Grey Energizer

Deze cocktail is erg lekker en een heuse energiebooster. Perfect wanneer u nog even door moet, zoals op oudejaarsavond vaak het geval is. Lees verder voor het gehele recept.

Het moet de cafeïne in de thee zijn, of is het misschien de combinatie van de gin, de thee en de honing ... Wat het ook is, deze Earl Grey theecocktail is een heuse energiebooster! Het heeft een zeer milde smaak, zoals thee met een vleugje citroen, een vleugje lavendel en dan licht gezoet met honing. Als u op zoek bent naar een gezonde en lekkere cocktail, is dit recept uitermate geschikt! Het is ongelooflijk verfrissend en gemakkelijk omdat je het voorbereidende werk van tevoren kunt doen. Het maakt ook een geweldige cocktail in de vroege avond, bijvoorbeeld voor oudejaarsavond, als je nog even door moet! Soms kan je zo'n zetje in de rug wel goed gebruiken, nietwaar?  ;)

 

 

Benodigdheden (voor ong. 6 cocktails):

 • 8 gram Earl Grey-thee
 • 30 ml gin
 • 30 ml honingsiroop (recept hieronder)
 • 15 ml vers geperst citroensap
 • 2 lavendeltwijgen

 

 

Werkwijze:

 1. Zet 4 kopjes Earl Grey thee (120 ml) met de losse thee. Dit geeft je genoeg om zo'n 6 cocktails te maken. Laat de thee afkoelen in de koelkast.
 2. Maak een eenvoudige honingsiroop. Houd een verhouding aan van 5 water, 1 honing. Breng deze verhouding aan de kook totdat de honing is opgelost. Laat deze siroop afkoelen en bewaar deze ook in de koelkast.
 3. Voeg alle bovenstaande ingrediënten toe aan een cocktailshaker, met 2 takjes lavendel en ijs.
 4. Schud meerdere keren. Breng de cocktail vervolgens in een glas over met een groot ijsblokje.
 5. Garneer met een takje lavendel.
 6. Proost en geniet!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »