Matcha thee – de gezonde afwisseling

Matcha thee – de gezonde afwisseling

Matcha Thee, de gezonde afwisseling.

De gezondheidsvoordelen van groene thee zijn bij veel mensen al wel bekend. Ook wij schreven er al eens een blog over! Daarnaast is er recent een andere vorm van groene thee bekend geworden in Nederland. We hebben het over de Matcha thee. Deze theesoort wordt steeds populairder, dit heeft te maken met het feit dat deze net als groene thee veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Laten we eens bekijken wat voor soort drank dit is en wat je er mee kunt doen.

Matcha is eeuwenlang een goed bewaard geheim gebleven, voorbehouden aan de Keizer en zijn elite. De Chinezen brachten de groene thee bij de Zen-boeddhisten. Een boeddhistische monnik promootte de Matcha als wonderbaarlijk geneesmiddel om het leven te verlengen en introduceerde in de 12de eeuw op zijn beurt Matcha als meditatiedrank in de kaste van de Samoerai. Van daaruit verspreidde een unieke Japanse theeceremonie met deze bijzondere groene thee in poedervorm zich verder. Vandaag is drinken van Matcha een wezenlijk onderdeel van de Japanse cultuur.

 

Wat is Matcha thee?

Matcha is een groene theesoort. Echter wordt matcha thee niet getrokken uit theeblaadjes. De thee is eigenlijk een poeder dat wordt gemaakt van tencha; gedroogde groene theebladeren, waarvan de nerven en takjes verwijderd zijn. Alleen de fijnste theebladeren worden gebruikt. De bladeren worden gestoomd, gedroogd en gebakken. Ze hebben ook een lang afdekproces gehad. Matcha is een tot poeder fijngemalen thee waarvan je het gehele blad opdrinkt. Een topper qua kwaliteit, want één kopje matchathee staat voor tien kopjes gewone groene thee qua gezondheidseigenschappen!

Theezakjes zijn volledig overbodig geworden, je hoeft alleen maar het poeder door het water heen te roeren. Dit doe je traditiegetrouw in een matchabowl met een whisk. Omdat je het gehele blad opdrinkt blijft er dan ook geen enkel residu over in het glas. 

 

De voordelen van Matcha thee

Het eerste voordeel van Matcha thee is dat je een lekker drankje voor je neus hebt staan. De Matcha thee is van oorsprong al vrij fris en nauwelijks bitter. Dit drankje is echt ideaal voor iedereen die wel eens een keer wat afwisseling wil hebben op een dag. Voor de mensen die willen afvallen is het ook een goed middel. Dit heeft te maken met het feit dat de thee flavonoïden bevat. Dit zijn voedingstoffen die je veel vind in gezonde producten zoals groente en fruit. Deze stoffen zorgen ervoor dat de bloedsomloop in het lichaam beter zal worden, hierdoor is het ook geschikt voor mensen met een lage bloeddruk.

Groene thee is per definitie al ontzettend gezond. Want groene thee:

  • Is cholesterol- en bloeddrukverlagend;
  • Ondersteunt bij afvallen;
  • Geeft bescherming tegen ziektes en voorkomt ziektes;
  • Is goed voor je darmen;
  • Is goed voor je hersenen, het vermindert stress;
  • Zorgt voor een goede vochtbalans;
  • Bindt zware metalen en helpt giftige stoffen uitscheiden.

Wil je meer weten over deze voordelen lees dan ook onze blog over alle voordelen van groene thee via deze link.

Wat ook nog leuk is aan matcha? Je kan er heerlijke Lattes mee maken, of het gebruiken in smoothies of soepen en sauzen! Een veelzijdige thee vól gezondheidsvoordelen! Bekijk ons matcha assortiment en probeer het eens!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »