U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een heerlijke theecake!
- Geplaatst op
- 0
Smeuïge theecake met losse thee van Van Bruggen Thee!
Cake met losse thee
Jam! Een heerlijk smeuïge thee-cake die je zelf kunt maken!
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram zachte boter
- 150 ml kokend water
- 4 gram losse thee (kruidenthee, rooibos,fruitthee of earl grey)
Bereidingswijze:
-
Doe de suiker en vanillesuiker bij de zachte boter en meng alles zorgvuldig met een mixer.
-
Voeg een ei toe, dan wat zelfrijzend bakmeel, weer een ei en herhaal tot alle eieren en zelfrijzend bakmeel toegevoegd zijn.
-
Doe de losse thee in een kop of glas en giet er het kokende water overheen.
-
Laat de thee 10 minuten trekken
-
Doe alles (ook de losse thee) in het deeg. Het deeg wordt hierdoor wat vloeibaarder. Op deze manier wordt de cake lekker smeuïg en heeft het de subtiele smaak van de thee.
-
Bak de cake op 180 graden tussen de 30 en 45 minuten tot hij goudbruin is.
Wil je zeker weten dat de cake goed gaar is? Steek een satéprikker in de cake.Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake ook van binnen goed gaar!
Heerlijk met een verse jam of om lekker zo op te eten!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...