Een heerlijke theecake!

  • Geplaatst op
  • 0
Een heerlijke theecake!

Smeuïge theecake met losse thee van Van Bruggen Thee!

Cake met losse thee

Jam! Een heerlijk smeuïge thee-cake die je zelf kunt maken!

 

Ingrediënten

 

Bereidingswijze:

  1. Doe de suiker en vanillesuiker bij de zachte boter en meng alles zorgvuldig met een mixer.

  2. Voeg een ei toe, dan wat zelfrijzend bakmeel, weer een ei en herhaal tot alle eieren en zelfrijzend bakmeel toegevoegd zijn.

  3. Doe de losse thee in een kop of glas en giet er het kokende water overheen.

  4. Laat de thee 10 minuten trekken

  5. Doe alles (ook de losse thee) in het deeg. Het deeg wordt hierdoor wat vloeibaarder. Op deze manier wordt de cake lekker smeuïg en heeft het de subtiele smaak van de thee.

  6. Bak de cake op 180 graden tussen de 30 en 45 minuten tot hij goudbruin is.

Wil je zeker weten dat de cake goed gaar is? Steek een satéprikker in de cake.Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake ook van binnen goed gaar!

Heerlijk met een verse jam of om lekker zo op te eten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »