Marokkaanse thee kopen

Marokkaanse thee is groene gunpowder thee met munt en suiker. Marokkaanse munt is een heerlijk fris kruid dat een gunstige werking heeft op je spijsvertering.

€4,99
Op voorraad
Bekijk Product
€4,99
Op voorraad
Bekijk Product
€5,99
Op voorraad
Bekijk Product
€4,99
Op voorraad
Bekijk Product

Wat is Marokkaanse thee?

Een beetje vreemd misschien, omdat veel mensen bij marokkaanse thee denken aan marokkaanse muntthee, maar traditionele Marokkaanse thee maak je met groene thee uit China (gunpowder thee) met een toevoeging van suiker en groene munt, kruizemunt of aarmunt (geen pepermunt). In Noord-Afrika noemt met deze thee ook wel Berber-Whiskey. Traditionele Marokkaanse thee is dus eigenlijk Chinese gunpowder groene thee met munt en suiker.

Marokkaanse theecultuur

Thee drinken staat al eeuwenlang centraal in het sociale leven in Noord-Afrika bij de berbers. De bereiding is nog steeds een belangrijk ritueel. Er wordt gunpowderthee (Chinese groene thee) in een metalen theepot gedaan en met een scheut kokend water gewassen. Na het afgieten van het water gaan suiker en verse blaadjes van de aarmunt in de pot en wordt er kokend water op geschonken. Vervolgens worden enkele blaadjes verse thee toegevoegd. De thee moet daarna nog vijf minuten doorkoken. Het eerste glaasje thee dat uit de pot geschonken wordt, wordt weer terug gegoten in de pot zodat alle smaken goed door elkaar trekken. Daarna worden de glazen gevuld. De hoogte waarmee de thee wordt ingeschonken een indicatie van de mate waarin de gast in de gunst valt van de gastheer of gastvrouw.

Soms wordt aan het einde van de bereiding alsemkruid toegevoegd. Dit geeft een bittere, diepere, krachtige smaak aan de thee.

 

Marokkaanse muntthee anno nu

De naam Marokkaanse muntthee gebruiken we hedendaags voor allerlei soorten muntthee, al dan niet met een Chinese gunpowderthee. Zo hebben wij een pure Marokkaanse muntthee in ons assortiment met voor jou een makkelijke bereidingswijze. (Gekookt water opschenken en 5 minuten laten trekken). Hou je ook van zoethout? Dan is onze Zoethout/Muntthee een aanrader. Marokkaanse munt wordt ook wel eens toegevoegd aan een heerlijke rooibosmelange. Wil je liever de traditionele combinatie met China gunpowder? Dan kun je deze er los bijbestellen. Zo stel je zelf je ideale combinatie samen.

 

Marokkaanse thee en gezondheid

Je kan je voorstellen dat de traditionele marokkaanse thee niet heel gezond is met de toevoeging van de grote hoeveelheid suiker. Maar hedendaagse Marokkaanse Muntthee is wel gezond. De geurige oliën van de muntplant wekken de spijsverteringssappen op en verhelpen zo spijsverteringsproblemen, buikpijn en winderigheid. Het kan rust geven aan spastische darmen.

Hedendaagse bereiding van traditionele Marokkaanse thee

Spoel de theepot om met een scheut kokend water. Doe er 1 volle eetlepel groene thee in. Giet daar een scheut kokend water op, laat het 1 min trekken en giet het theewater in een theeglas (dit is de geest van de thee). Was de verse munt en plaats deze in de theepot bij de gunpowder theeblaadjes, voeg desgewenst 5 eetlepels suiker toe, of zoet de thee later met honing. Voeg kokend water toe.
Zet de pot op het gas en laat de thee op laag gas trekken totdat de theeblaadjes omhoogkomen. Roer de thee goed om en laat even staan.

Schenk de thee drie keer in een (Marokkaans) theeglas en schenk die weer terug in de pot. Schenk vervolgens een klein beetje thee in een theeglas en geniet!

Bestel jouw Marokkaanse thee bij Van Bruggen Thee

Marokkaanse thee kopen? Bij Van Bruggen Thee koop je échte kwaliteitsthee. Al onze thee- en koffieproducten zijn op een eerlijke en verantwoorde manier geproduceerd. Thee cadeau kopen? Ook dat kan bij ons in de webshop! In al onze 350 soorten losse thee zit een hoop liefde en energie van de ambachtsman. Bestel je vandaag? Dan verzenden wij jouw pakket zo spoedig mogelijk met PostNL. Heb je vragen of advies nodig over onze ambachtelijke thee? Neem dan contact met ons op.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »